Loading

San Diego, bezoek

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

San Diego, bezoek

Nieuwe cruise, nieuwe bloemen. Overal in het schip staan vanaf vandaag nieuwe bloemen. Het zijn Anne haar favorieten, orchideeën in alle kleuren van de regenboog. Verse bloemen moeten altijd op een koele plaats, een paar graden boven het vriespunt, worden bewaard en waar op dat schip vind je zo’n plek? Er zijn wel een paar plekken en soms zijn ze in gebruik, zeker op de cruises waar het publiek in de 100 is, maar deze cruise waren ze vrij en konden de bloemen goed worden bewaard.

Net als de mensen van de huishouding, de bloemen en de keuken moesten Symen en ik vandaag vroeg uit de veren. Om half 7 moesten we namelijk door de immigratie van de US, ik was binnen een minuutje of 10 klaar maar bij Symen was het een ander verhaal. Eerst de passagiers en toen de bemanning pas, tegen 8 uur had hij eindelijk de benodigde stempels en kan hij nu in de US vanboord.

De ochtend was lekker langzaam, om 10 uur zou ik Hallie, haar man Steve en hun kinderen Amanda en Nathan ophalen voor het schip. Symen en ik hadden bezoekerspassen voor hen aangevraagd en deze waren goedgekeurd. Al ruim op tijd, zoals wij Nederlanders dat doen, stond ik op hen te wachten maar ze kwamen maar niet. Even heb ik getwijfeld aan de tijd en plaats. Uit de terminal kwamen verschillende mensen die ik heb ontmoet tijdens de cruise, ook de man die de walvissen had zien springen een paar seconden voor ik de deur uit kwam lopen. Hij wou me van de week een beetje pesten om naar me toe te lopen of ik de walvissen had gezien … op dat moment kwam Hallie aanlopen, Steve en Nathan volgde haar snel met een grote doos vol spullen, Amanda voelde zich niet zo lekker en kwam niet mee. In de doos zaten alle spullen die Anne en ik hadden besteld bij Hottopic, alles zat erin, dus we kunnen weer genieten van onze nieuwe kleren.

Na binnenkomst in het schip heb ik ze een toer gegeven over de verschillende dekken. Het was helemaal eng, het schip leek wel een spookschip, normaal lopen overal mensen en nu zag je soms hier en daar een bemanningslid maar verder helemaal niemand, heerlijk rustig. Eindelijk begin ik de weg een beetje te vinden in het schip en kon ik een goede gids spelen. Na al het geloop hebben we bij het zwembad heerlijk wat gedronken en daarna een uur met Symen lunch gegeten. Alle drie de gasten hadden erg uitgekeken naar het lunch buffet en genoten er enorm van. Ze vergeleken het allemaal met de cruise lijnen waarmee ze hebben gevaren en zo te horen won HAL het toch, hopelijk hebben we weer een nieuwe klant geregeld en zie ik de familie Feldman gauw op een Holland America cruise.

Helaas kon Symen ze geen toer geven in zijn werkgebied, de kapitein was er niet en we konden geen toestemming vragen. Toen besloten we dat ik het hele schip wel had laten zien en zijn we in Antony’s Fishgrotto maar iets gaan drinken, Symen niet want die moest nog wat uurtjes werken maar wij vieren konden heerlijk van de middag genieten! Heerlijk met een biertje konden we naar Symen zwaaien omdat we voor het raam zaten van het restaurant. Toen we heerlijk van het bier genoten hadden werd het tijd om weer terug naar huis te gaan. Ik heb ontzettend genoten van het bezoek van Hallie en haar familie, een bekend gezicht is altijd gezellig!

De avond was heerlijk, heb heel veel foto’s gemaakt op het dek en heel gezellig gesproken met Carel en Steve, mensen die vandaag aanboord zijn gekomen van de Oosterdam. Ze kwamen met het vliegtuig en hadden weinig hinder gehad van de ‘gemiste aanslag’ van gisteren. Wel heb ik besloten geen tv meer te kijken, want er werd direct gezegd door CNN omdat, volgens hen, de Nederlandse regering een steekje heeft laten vallen in de Nathalie Holloway zaak ze hier ook wel een steekje hebben laten vallen in het doorzoeken van deze man zijn eigendommen. Gelukkig word er nu gezegd dat het een Nederlander was die de man heeft overmeesterd … dus wie weet komt het dan toch nog allemaal wel goed met de status van de Nederlanders.

S’avonds hebben Symen en ik uren in bed gepraat over van alles en nog wat … ik ben een gelukkig mens. Ik tref het maar met Symen en alle lieve mensen om me heen! Ga hem missen als hij weer op zee is, maar ik weet dat er genoeg mensen om me heen zijn als ik weer thuis ben.

 

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.