Loading

Indonesian Independence Day in Hamburg

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Indonesian Independence Day in Hamburg

Vooroordelen, ook ik heb ze. Gisteren zijn we gearriveerd in Hamburg, Duitsland. Nu is mijn vooroordeel dat ik het idee heb dat Duitsland stoffig en oubollig is. Een aantal jaren geleden ben ik naar Berlijn geweest en daar heb ik de vooroordelen al een beetje moeten aanpassen maar toch bleef het. Vandaag in mijn mening over Duitsland omgeslagen, Duitsland kan zeker weten hip zijn en Hamburg was alles behalve stoffig.

De ochtend begon met een vlaggen ceremonie. Aan boord van de MS Prinsendam komt een groot gedeelte van de personeelsleden uit Indonesië. Vandaag viert Indonesië dat zij 66 jaar geleden onafhankelijk werden van Nederland. Tijdens de ceremonie werd de Indonesische vlag gehesen, het volkslied gezongen en stil gestaan bij wat er 66 jaar geleden is gebeurt.

Na de ceremonie werd het tijd Hamburg onveilig te maken. Buiten stond er een gratis shuttle te wachten en kon ik zonder problemen in de stad komen. Ergens tussen de vele winkelstraten die Hamburg kent werd ik afgezet. Buiten bij de bus kwam ik Karen tegen, een Amerikaanse dame die net als ik alleen de stad zou gaan verkennen. Samen hebben we de ‘hop on – hop off’ bus genomen, voor € 15,- mag je de gehele dag met deze bussen meerijden en zo vaak in- en uit stappen als je wilt. In twee uur hebben we een groot gedeelte van de stad gezien en genoten van de grote hoeveelheid architectuur dat Hamburg rijk is.

Tijdens de busrit viel het al op, iedereen is buiten en je ziet iedereen maar eten en drinken. In sommige steden heb ik wel eens moeite gehad om iets eetbaars te vinden, hier in Hamburg is dat echt geen opgave. Overal zijn eetstandjes en daar maken de Hamburger, ja zo heten de inwoners van Hamburg echt, gretig gebruik van. Dit jaar is Hamburg uitgeroepen tot ‘Groene Europese Hoofdstad 2011’ en dat is duidelijk te zien. Overal zijn parken en mogelijkheden gecreëerd voor iedereen om te zitten en te genieten van hun lunch. Na het kopen van een broodje ben ik aan de Alster gaan zitten, genietend van de zon en de stad.

De rest van de dag heb ik heerlijk door Hamburg gelopen en ben ik tegen verschillende leuke winkeltjes aangelopen. Tijdens het typen van dit bericht heb ik mijn notitieboekje in de hut laten liggen en kan ik door alle indrukken van deze trip even niet meer op de namen komen. Maar die houden jullie nog van me tegoed. Behalve de grote hoeveelheid eetgelegenheden en winkels is het me ook opgevallen hoe rolstoeltoegankelijk Hamburg is. Alle bussen die ik voorbij heb zien komen hebben een sticker dat ze rolstoeltoegankelijk zijn en veel van de winkels en stoepen zijn ook aangepast voor mensen in een rolstoel. Hamburg heeft de afgelopen jaar heel veel renovaties doorgestaan en met de aanbouw van Haven City is de stad alleen nog maar meer uitgebreid. Het is mooi om te zien dat een stad als Hamburg rekening houd met iedereen.

Aan het einde van de dag ben ik weer in de shuttlebus gestapt richting het schip. Vannacht rond 3 uur verlaten we Hamburg en gaan we richting het Kiel Kanaal om vanuit daar uit te komen in de Baltische Zee. Kijk erg uit naar Tallinn en Sint Petersburg, maar eerst twee dagen waarin ik mijn notitieboekje kan bijwerken, kaarten naar huis kan schrijven en de hele dag in ‘mijn’ hoekje op het schip kan zitten.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.