Loading

Het Kiel Kanaal

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Het Kiel Kanaal

Gisteren hebben we de oversteek gemaakt naar de Baltische zee, een tocht door het 98 km lange Kiel Kanaal. Dit kanaal zorgt ervoor dat vaarverkeer dwars door Duitsland kan kruisen om de Baltische zee te bereiken en niet helemaal bovenlangs Denemarken langs hoeft. Aan het begin en einde van het kanaal zit een sluis, het midden van het kanaal is een niet al te breed wat met prachtig uitzicht. Overal staan mensen aan de kant om te zwaaien naar ons, ben wel benieuwd hoe het voor deze mensen er uit ziet om ons door het kanaal te zien varen. Een van Symen zijn collega’s fiets ook met ons mee, ze had denk niets beter te doen tijdens haar verlof.

Weer kom ik terug op het vooroordeel dat ik dacht dat Duitsland stoffig was, het uitzicht vanaf het schip bewijst net als Hamburg maar weer eens het tegendeel. Het uitzicht dat ik zie is voor mij vergelijkend met wat ik heb gezien in Frankrijk, Amerika en Canada. Ben nog steeds verbaast over wat ik allemaal heb gezien in Hamburg. Deze stad past voor mij zeker in het rijtje Amsterdam, Brussel, Londen, Parijs, Rome, Barcelona en ga zo maar door met de grote steden in Europa.

De winkels in Hamburg. Butlers is een winkel met allemaal leuke spulletjes voor in huis tuin en keuken. Deze winkel zit op de hoek van Raboïsen en Alstertor. De andere winkel waar ik heerlijk heb rondgekeken is Dr. Götze Land&Karte, een reisboekenwinkel met een grote selectie landkaarten en wereldbollen. Jammer dat veel van de boeken in het Duits waren, maar toch heb ik heerlijk tussen de boeken door gesnuffeld en gedroomd over de volgende bestemming waar ik naartoe zou willen reizen. Voor Hamburg had ik een hele lijst met bezienswaardigheden die ik gezien moest hebben, maar de stad is zo groot dat ik echt terug moet komen.

Vandaag tijdens de lunch was er een BBQ georganiseerd met een Duits thema, braadworst met currysaus en bier. Ook de muziek was speciaal afgestemd op deze gelegenheid en we genoten dus van bierfest op het Kiel Kanaal. Het was een hele gezellige middag, op dit soort moment maak je het beste contact met medereizigers. Om drie uur werd er een high tea georganiseerd en ook daar heb ik aan deelgenomen. Samen met een achttal andere dames die hier hun man of ander familie lid opzoeken genoten van heerlijke hapjes en thee. En aangezien het weer echt prachtig was werd er na de high tea een drankje gedaan bij één van de zwembaden aan boord.

Op een zeedag is er heel veel te doen aan boord van het schip, heel veel activiteiten waar iedereen aan deel kan nemen. S ‘avonds heb ik de ‘showlounge at sea’ opgezocht en een dans- en zang show bijgewoond. Symen heeft de 20.00 – 00.00 uur wacht en daarom kunnen we niet samen s ‘avonds het schip in, maar daar laat ik me niet door weerhouden! De show viel mij erg tegen, één van de zangers was het ritme een beetje kwijt en de titel ‘hot, hot, hot’ werd niet waargemaakt. Gelukkig werd dat allemaal goedgemaakt door de band die speelde in een van de vele bars aan boord. Samen met een aantal nieuwe cruise vrienden wat wezen drinken en daarna richting bed. Vannacht zijn we een uurtje vooruit gegaan met de tijd, dit om op tijd te lopen wanneer we in Tallinn en Sint Petersburg zijn. Gelukkig is het vandaag weer een zeedag dus was uitslapen geen probleem.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.