Loading

Vakantie vieren in Helsinki

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vakantie vieren in Helsinki

Misschien herken je het wel, je gaat op vakantie en wilt van elke plek genieten die je tegenkomt onderweg. Dat heb ik ook tijdens het cruisen, maar na twee dagen Sint Petersburg en heel veel wandelen was Helsinki de dag om lekker rustig aan te doen.

Helsinki ken ik vooral van de ansichtkaarten die ik ontvang via Postcrossing, het is altijd leuk om te kunnen zeggen; hey, ik heb de stad bezocht waar je woont. Vanaf waar het schip lag was het centrum van Helsinki een kwartiertje lopen, een prachtige route langs strakke appartementen, historische kerken, veel groen en water. Aangekomen in wat het centrum heet was er gelijk een markt, deze was gevuld met stands die toeristen souvenirs en eten verkochten. Toen ik nog met m’n ouders op vakantie ging bezochten we graag markten, bekijken wat de lokale bevolking eet en wat voor een spullen zij gebruiken. Nu ging ik samen met Yvonne, Beth, Brynn en Jake. Symen moest de route naar Stockholm inplannen.

Wat gelijk opviel aan Helsinki is dat het een erg schone stad is, erg strak ook. Alles is ruim opgezet, iets waar ik me erg thuis bij voel. Helsinki is ook een stad waar je lekker in rond kan lopen en niet perse een doel voor hoeft te hebben, onderweg kom je genoeg leuke en mooie dingen tegen. Via een grote winkelstraat, een prachtig park en het oude treinstation kwamen we uit bij de Botanische tuinen, daar wat gedronken en rond gelopen. De buiten tuinen zijn vrij van toegang, voor de kassen wordt een vergoeding gevraagd. Tijdens de thee in de tuinen belde Symen op, de route naar Stockholm was uitgezet en hij kwam onze kant op.

Op het moment dat we Symen tegemoet liepen begon de zon lekker te schijnen en werd het tijd voor een lunch. Nee geen ketens die thuis ook te vinden zijn, we kwamen uiteindelijk uit bij een klein tentje waar je uit de etalage een lekker broodje kon kiezen en thee of koffie vers wordt je werd gemaakt. Buiten op het terras heerlijk in de zon de lunch genuttigd, tot er dreigende zwarte wolken over het terras trokken. Gelukkig bezit Helsinki ook over een groot aantal overdekte shopping malls voor de regenachtige momenten, daar even geschuild en opzoek gegaan naar wat souvenirs voor thuis.

Via een andere route weer terug naar het schip gelopen, onderweg Helsinki goed in me opgenomen en genoten van het feit dat ik de kans heb om zoveel mooie plekken te bezoeken in twee weken tijd. Op de markt een aantal ansichtkaarten gekocht, dan kan ik vanaf nu ook kaarten sturen met ‘Greetings out of Suomi’, Suomi is Finland in het Fins, erop.

De avond was heel erg gezellig, het was een formele avond en in avondjurk ben ik samen Beth, Jake en Brynn naar een show geweest, het was vooral een entertainment show. Symen moest het schip varen om te zorgen dat we veilig aankwamen in Stockholm. De artiest van deze avond kon verschillende muziek instrumenten bespelen, de kwaliteit van wat hij met de instrumenten kon viel wat tegen maar door zijn enthousiasme zat uiteindelijk de hele zaal te hossen alsof we op Oktoberfest waren. Andy Bünger, zo heette onze artiest van de avond, komt uit Duitsland en wou ons laten voelen hoe het leven wordt gevierd in Bavaria, zo dus!

Ook deze avond ging de klok een uurtje achteruit, weer een uurtje extra slapen. Dat zijn echt de beste dagen van de cruise. Wanneer thuis de klok een uurtje vooruit gaat in het weekend is er meestal wel tijd om uit te slapen, die tijd is er natuurlijk ook wel op vakantie maar ik voel me dan altijd een beetje schuldig om in bed te blijven liggen wanneer ik uit het raampje een prachtige stad zie liggen. Gelukkig zit er tussen Oslo en Londen een zeedag, als ik dan wil uitslapen komt dat prachtig uit!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.