Loading

Groen in Visby

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Groen in Visby

De tweede dag in Zweden werd besteed in Visby, Götland. Deze haven wordt aangedaan met tender bootjes, dit komt omdat de Prinsendam niet in de haven van Visby past. Symen kan pas vanaf twaalf uur vrij nemen en aangezien we al om twee uur in Visby vertrekken ging ik vandaag met Yvonne, een WOB – Wife On Board -, Visby onveilig maken.

Aangekomen in Visby gelijk even naar het Zweedse VVV, kijken wat er allemaal te doen was. Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat er een ijssalon is die 140 verschillende smaken verkoopt, dat is voor de terug reis. In het VVV wat inspiratie opgedaan en op pad gegaan. Op de kaart leken de afstanden best wel groot, maar eigenlijk is het een klein stadje. Visby kent veel groen, al snel kwam ik aan bij een prachtige vijver met uitzicht op de oude stadsmuur.

Vanaf daar langs de stadsmuur aan het water richting de Botanische Tuin gelopen, Yvonne was al eerder in de tuinen geweest maar dat was minstens tien jaar geleden. Via een kleine doorgang in de muur zagen we een prachtige tuin achter een ontzettend lelijk hek. Eenmaal door het hek, de tuinen zijn gratis toegankelijk, bleek dat deze door de jaren heen enorm waren gegroeid. Overal stonden de meest prachtige planten, bloemen en bomen. Overal zijn er trappetjes, bruggetjes, opstapjes en paden in de tuinen te vinden die je langs de meest prachtige beplanting leid. Ik zou uren door deze tuinen kunnen lopen of met m’n boek op één van de bankjes zitten en genieten, maar aangezien het schip al om twee uur Visby zou verlaten werd het tijd om de tuinen na niet al te lange tijd te verlaten.

Het wapen van Visby bevat een schaap en deze zijn door het hele dorp te vinden in de vorm van beelden. Naast de schaap beelden is er in Visby zoveel meer te zien, vele kerken en ruïnes kent de stad. Wij bleven in het oude gedeelte van de stad, maar Visby kent ook een nieuw bouwgedeelte. Mijn voorkeur gaat uit naar de charmes van de kleine straatjes met oude gebouwen en daar heeft Visby er genoeg van. Op een plein een heerlijk kopje koffie gedronken. Vanaf daar slenterend door de verschillende straatjes terug richting het schip want voor het wisten was het alweer half één en om half twee was ‘all on board’.

We konden natuurlijk niet het eiland Götland verlaten zonder een aantal van de smaken van de 140 smaken ijssalon te proeven. Minstens tien minuten hadden we nodig om een keuze te maken, koos je voor chocolade dan was er in die categorie weer minimaal keuze uit tien smaken. In het zonnetje hebben we het ijsje opgegeten en gewacht op de tender die ons weer naar het schip zou brengen. Weer aan boord was het een heerlijke rustige middag. Om drie uur ben ik naar de high tea gegaan en heb ik hele leuke gesprekken gevoerd met andere passagiers. Om vijf uur afgesproken voor pre-diner drankjes en dat liep zo uit dat ik bijna te laat was voor het eten, tijd vliegt als het gezellig is.

Zoals elke avond probeer ik het niet te laat te maken, op deze manier hou ik energie over voor de volgende dag. Voor degene die het wel graag laat wilt maken is dat geen enkel probleem, er zijn genoeg activiteiten te ondernemen. De eerste activiteit dat ik weer ga bijwonen is het ontbijt.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.