Loading

Op zee, Kerstdag

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op zee, Kerstdag

Eerste kerstdag 1961, ik weet het nog zo goed mijn konijnenhok was leeg … oh nee, dat is een heel ander verhaal. Eerste kerstdag, we weten allemaal dat met Kerst we de geboorte van Jezus Christus vieren maar inmiddels is de dag uitgelopen tot een evenement met cadeautjes, veel eten en samen zijn met de familie. Samen zijn met de familie is aan boord niet altijd mogelijk maar hier weten ze wel het onderdeel veel en goed eten uit te voeren.

Het was weer een heerlijk rustige zeedag met heerlijke maaltijden en gezellige ontmoetingen. Symen en ik hebben ontzettend gelachten met Willie en Ben. Zij wonen in Amersfoort en zijn eigenaar van een zeilboot. Ben is een echte ondernemer in hart en nieren en heeft in zijn leven zoveel dingen probeert om succes te maken, maar daar horen ook mislukkingen bij. Zo heeft hij lange tijd in de meng machines gezeten, de machines die hij in gedachte had voor shampoo waren niet zo’n succes want de meng kamers zaten na afloop vol met bubbels. Een groot succes heeft hij gehad met de meng machines voor romige pindakaas, wij hebben gisteren de man ontmoet die er voor gezorgd heeft dat de pindakaas van Calvé zo romig is en er geen olie op komt te liggen wanneer de pot een tijdje staat. We gingen voor een thee en koffie to go, maar het werden uiteindelijk wat drankjes in een van de lounges aan boord met Willie en Ben.

Vandaag ben ik ook begonnen met mijn werkzaamheden voor Shorex, ik help ze uit met administratieve klusjes. Zo blijf ik bezig en ga ik me niet vervelen en kan ik me heel goed inlezen in de tours die de aankomende havens worden aangeboden. Me ingeschreven voor een snorkeltour in Barbados, mijn plan om twee weken zo weinig mogelijk te doen is daarmee officieel mislukt!

Kerstavond hadden wij het Kerstdiner, maar ook vandaag was er weer een heerlijke maaltijd voor iedereen bereid. Als het om eten gaat is het hier eigenlijk elke dag Kerstmis. Vanaf de MS Prinsendam willen Symen en ik iedereen fijne Kerstdagen wensen. Hopelijk hebben jullie net zo’n gezellig tijd als ons met heerlijk eten en drinken.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.