Loading

Barbados, Een blauwe arm

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Barbados, Een blauwe arm

Heb er helemaal een blauwe arm van gekregen, het aantal keren dat ik mezelf heb geknepen met de woorden ‘ja Martine, je bent echt in *** Barbados!!!’. Wow, Barbados.

De dag begon om 8 uur buiten het terminal gebouw van Barbados. Met een groep van negen gingen we op pad in een mini-van waarin de airco op Nederlandse winterse temperaturen draaide. Aangekomen in de haven waar onze boot lag, om vanaf de snorkelen, kregen we een klap in ons gezicht van de warme lucht die al om half 9 in de ochtend flink op temperatuur was. Op de pier stond er een goedlachse neger op ons te wachten, Philip onze kapitein voor vandaag. Hij nam ons mee op zijn boot, waar schoenen verboden op zijn, naar Carlisle Bay. In deze baai zijn verschillende boten gezonken waar nu snorkel tours naar georganiseerd worden.

Aangekomen in Carlisle Bay viel gelijk op dat we niet de enige zouden zijn vandaag die hier hun geluk probeerde te zoeken. Ook in het water bleek dit waar te zijn, onervaren snorkelaars lagen roekeloos met hun benen te trappelen alsof ze een berg aan het beklimmen waren op de fiets, gelukkig liggen er in Carlisle Bay meerdere wrakken en daar was het stukken rustiger. Er was veel meer vis aanwezig dan ik had verwacht, weinig vel gekleurde vissen maar dat maakte de sombere exemplaren juist veel mooier en aantrekkelijker. Ze waren er in allerlei soorten en maten en ook het koraal was erg mooi, aangezien Carlisle Bay van zand is en daar geen koraal op groeit is de enige plek waar het koraal kan groeien de wrakken op de bodem van de zee.

Tijdens het snorkelen heb ik erg gelachen, Philip ging mee het water in om ons langs de verschillende wrakken te lijden en ons uitleg te geven. Na 20 minuten zat hij te klappertanden op zijn reddingsboei, het is ook winter in Barbados. Voor mij als Europese zijn de temperaturen hier van zowel de lucht als het water erg aangenaam, de lokale bevolking denkt daar toch heel anders over. Gelukkig voor hem was de snorkel na 40 minuten over en konden we doorwarmen op de boot en het strand met de nodige ‘captains rum & cocktails’.

Het was een heerlijke ochtend met acht hele leuke en gezellige passagiers. Heb weer veel nieuwe dingen geleerd over de wereld. Na alle inspanning was het tijd voor lunch aan boord en de middag was rustig. Heb wat in de cruise-terminal rond gewandeld, gebruik gemaakt van de gratis wifi en genoten van de Caribische zweren op Barbados. Vandaag ook begonnen aan een nieuw boek, Jetset van Marion Pauw op aanraden van Ben.

Gisteravond ontving ik van de kapitein en hotel manager een uitnodiging voor een vip-feestje vanavond. Samen met Symen ben ik gegaan en we bleken uitgenodigd te zijn om ons als crew onder de passagiers te mengen, iets wat ons tot nu toe erg goed afgaat. We hebben een leuk gesprek gehad met een echtpaar dat samen met hun dochter, een HAL reisagent in Tampa, deze reis maakt. Ze waren zeer geïnteresseerd in Symen zijn baan en hij kan altijd vol met passie erover overtellen. Het was een gezellige avond, kapitein bedankt voor de uitnodiging.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.