Loading

Fort de France – Martinique

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Fort de France – Martinique

Elke nacht laat ik me, en zoveel andere met mij, vervoeren naar een andere locatie. Symen stuurt het schip tussen 12 en 4 uur de goede kant op en wanneer ik rond 8 uur wakker word en het gordijn open zie ik elke morgen een andere haven door de patrijspoort. Wat een luxe eigenlijk. Na het openen van het gordijn maak ik me klaar voor de dag en boven aangekomen voor ontbijt is de kok al bezig met de bereiding ervan. Inmiddels weet hij mijn recept, ben bang dat verandering voor de aankomende tijd niet inzit want wanneer hij m’n gezicht zit begint hij al ijverig alle ingrediënten bij elkaar te zoeken.

Fort de France – Martinique ook wel bekend als Madinina, eiland van de bloemen, was vandaag onze bestemming. Martinique kent nog één actieve vulkaan en dat is Mont Pelée, in 1902 heeft deze tijdens een uitbarsting de stad van St. Pierre volledig vernietigd. Geen vulkanen vandaag voor mij en Fernanda, we zijn samen opzoek geweest naar een strand maar konden deze helaas niet vinden. Toen we uiteindelijk wisten waar we een mooi strand konden vinden kregen we te horen dat deze aan de andere kant van de baai lag en we een waterbus moesten nemen om de andere kant te bereiken. Helaas gaat deze maar om het uur en aangezien hij net weg was besloten we alle strand spullen even naar het schip te brengen om daarna de winkelstraten van Fort de France te ontdekken.

Heb een heerlijke middag gehad in de straten van Fort de France, wat hebben Fernanda en ik gelachen om de veel te kleine kleding van de dames hier. De meeste dames die we zagen hadden uitgesproken vrouwelijke rondingen en probeerde toch in een maat S te passen, ja dat stond nou niet echt sexy. We hebben verschillende winkel eigenaren gezien die met een microfoon en veel muzikale herrie deze dames hun winkel probeerde in te lokken en een nog kleine outfit aan te smeren. Waar de vrouwen hier ook heel goed in zijn is op enorme hakken lopen. Platte vrouwen schoenen zijn hier niet te koop, hoe hoger en uitgedoster hoe beter! Bij het idee dat ik daarop moet lopen krijg ik al pijn in mijn voeten.

Tijdens het struinen kwamen we terecht op een product markt met vlees, groente, fruit en heel erg veel kruiden. Het rook er naar mijn moeders keuken wanneer ze een heerlijke wok gerecht in elkaar draait. Hou wel van markten, zo interessant om te zien hoe de lokale producten eruit zien. Genoeg etenswaren aan boord dus daar hebben we maar niet ingeslagen, wel slaagde ik voor een mooie hoed. Het is zo warm hier en probeer een zonnesteek uit te sluiten. Het is een groot exemplaar met mooie kleuren. Zie mezelf al helemaal paraderen met deze hoed …

Het was een heerlijke middag in Fort de France en de avond was heerlijk rustig. Symen ging naar de kapper en ik ben lekker de sauna ingedoken, alsof het buiten al niet warm genoeg was. Het is heerlijk dat de luxe van een sauna aan boord aanwezig is en we er onbeperkt gebruik van mogen maken!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.