Loading

Fort Lauderdale, begin van de Grand South America en Antarctica Cruise

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Fort Lauderdale, begin van de Grand South America en Antarctica Cruise

Wat ben ik toch eigenlijk een lekker lui mens. Kan hele verhalen schrijven over wat ik allemaal niet heb gedaan, maar weet niet hoe interessant dat is. Vanaf Tortola heb ik heerlijk rustig aan gedaan, Jetset van Marion Pauw uitgelezen, de sauna bezocht, heerlijk op het dek gelegen, gezellig wat gedronken met Symen en passagiers, heerlijk gegeten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Even lekker helemaal niets doen.

Nu zijn we weer in Fort Lauderdale, we blijven hier liggen tot minimaal 9 uur vanavond. Vandaag begint toch dan echt de grote reis waar ik zo ontzettend naar uit heb gekeken! Waar ik nooit naar uit kijk zijn de Amerikaanse havens aan het einde van een cruise, dat betekend paspoort controle. Ik heb nog nooit zo’n snelle controle gehad en gezien. De jongen achter de balie opende mijn paspoort en zie ‘ik kom uit Eindhoven, fijne dag nog!’. Binnen 30 seconden was ik door de controle en kon ik samen met Fernanda richting het winkelcentrum, we gingen het geld uitgeven van de mannen.

De dag in het winkelcentrum was heel gezellig, Fernanda kwam met een berg kleding en schoenen thuis. Ik kwam thuis met wat lekkers, een nieuwe fles parfum en zwarte schoenen. Had alleen opzichtige gympen meegenomen en wou graag zwarte, daar ben ik voor geslaagd! Nu heb ik alles wat ik nodig had en konden we na het winkelen naar huis. Dat bleek dat lastiger dan we dachten, er stond een taxi die ons mee wou nemen maar die man sprak ons met nog minder gesprek aan dan hoe iemand zijn hond aan zou spreken die hij helemaal niet leuk vond. We wouden niet instappen en dat vond hij geen goed idee, met nog minder respect ging hij te keer tegen ons … ook hier telt dus de regel dat je in moet stappen in de voorste taxi. Fernanda en ik hebben deze regel niet opgevolgd en zijn in taxi 2 gestapt, deze chauffeur heeft ons met veel respect bij het schip afgeleverd.

Aangekomen bij het schip had de wisseling van personeel al plaatsgevonden en stonden er veel ‘nieuwe’ bekenden gezichten ons op te wachten. Ook de meeste passagiers zijn al aan boord maar nog niet iedereen, zijn er een aantal die met een vlucht van even over 8 uur aankomen. We wachten rustig af. Ik ga lekker door met waar ik gebleven was, heel erg genieten!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.