Loading

Heimwee naar mijn waterkoker

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Heimwee naar mijn waterkoker

Gisteren rond pak weg 23.15 uur is de Grand Voyage Zuid-Amerika & Antarctica begonnen. Naar mijn idee is dat best een feestje waard maar ik heb er niks van meegekregen, na een enthousiast dansje door de post ben ik als een blok in slap gevallen. Heb nog geprobeerd om de Viva helemaal uit te pluizen maar die is uiteindelijk op onze nieuwe bank te recht gekomen.

Ja, eigenlijk doe ik veel meer dan niks doen hier op het schip ook al heeft vooral genieten de overhand! Afgelopen zeedagen heb ik voor Shore-ex 3300 tour tickets in enveloppen gedaan voor de nieuwe passagiers en ruim 500 tour-folders zijn ingevouwen met het tourprogramma voor aankomende weken. Als dank daarvoor kreeg ik een tour, vannacht om 4 uur kwam Symen thuis van wacht en die vertelde dat hij heeft gezien welke tour het was geworden. Wanneer we 6 januari op de Kaaiman eilanden zijn ga ik mee met de tour ‘Dolphin Extreme swim, Stingrays & the Cayman Turtle Farm’. Ben echt super enthousiast, thuis had ik deze tour al gezien en m’n voorkeur er over uitgesproken en nu gaat het toch echt gebeuren. Ik ga met dolfijnen zwemmen, echt super gaaf!!!!

Buiten hulp bij de Shore-ex afdeling ben ik binnen huis architect geweest gisteren toen het schip in Fort Lauderdale. Er waren nieuwe banken gekomen en ook in onze hut moest er eentje komen, aan mij de taak om de hut zo in te richten dat het ging passen en te bedenken welken klusjes er gedaan moesten worden door timmerlieden die hier aan boord werken. De bank staat inmiddels in onze hut maar er moeten nog een aantal modificaties worden gedaan aan het bed, dan kunnen alle koffers eronder en is er meer ruimte in de hut. Dit soort dingen houd je bezig.

De ochtend vandaag was heerlijk rustig, Symen lag te slapen en ik heb de Viva heerlijk uitgelezen. Helemaal van achter naar voren. Het enige wat ik heel erg heb gemist is mijn waterkoker, even een kopje thee bij het lezen van de Viva. De chocolade heb ik wel, heb gisteren een pakje opengemaakt uit de ‘heimwee koektrommel’ van Ans en daar zat een heerlijke Blond chocolade letter in. Inmiddels weet ik alles over prostaatkanker en de (naakte) mannen die zich voor Blue Ribbon inzetten, dat Frans Bauer meer crèmepjes in zijn badkamer heeft staan dan zijn eigen vrouw, wat je moet doen als single tijdens de kerstdagen, wat buiten Word Feud en What’s App de verslavingen van 2011 waren, dat het verjaardagscadeau wat ik van mijn ouders heb gekregen helemaal hip is in 2012, hoe ik mezelf verleidelijke ogen kan aan meten en dat tegels uitzoeken voor het toilet nog helemaal niet zo’n koud klusjes is al iedereen denkt! Heerlijk die tijdschriften van thuis, bewaar Viva 52 nog even voor een andere dag.

Bij het ontbijt hebben Symen en ik ontzettend gelachen, er stond een Nederlands echtpaar bij het buffet en het stel vertelde ons dat de dame alleen zomer kleding had gepakt omdat ze dacht dat het lekker warm zou zijn en nu het koud was in het schip ze het wel jammer vonden. Uit het niets vertelde de man dat zijn vrouw al zijn onderbroeken was vergeten en nu nieuwe moest kopen. Dat had ze al gedaan, maar deze waren een maat te klein. Het verbaast me soms nog iedere dag hoe openhartig mensen zijn. De dame en ik deelde ook iets, we zijn beide van mening dat wanneer je je paspoort en creditcard bij je hebt je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt of kan kopen!

Voor de lunch heb ik een potje trivia meegespeeld met team ‘Strangers’. Ben niet echt op de hoogte van de Nederlandse geschiedenis, weet niet wie Mata Hari is laat staan dat ik weet dat ze Nederlandse is. Wie is Mata Hari? Ons team dacht ook dat het grootste gewricht in het menselijk lichaam de heup was, maar het antwoord was de knie. Verder deden we het erg goed, met 11 punten werden we derde. Net na de uitslagen ronde kwam Symen langs om me te halen voor lunch, even lekker eten want van inspanning krijg je trek.

S ‘middags vooral lekker in mijn boek gelezen en lekkere kopjes thee gedronken. S ‘avonds was gevuld met lekker in bed Glee kijken, mede mogelijk gemaakt door Nathalie! Heerlijk zo, lekker in bed liedjes luisteren. Ja, Symen en ik hebben een zwak voor deze serie en gelukkig hebben we een distribiteur gevonden voor op het schip 😉

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.