Loading

Op zee ben ik een Shoppie

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op zee ben ik een Shoppie

Zo op reis vergeet ik nog wel eens wat dingen, verjaardagen zijn er daar een van. Nu houdt mijn telefoon me wel goed op de hoogte wanneer er een belangrijke dag is aangebroken, maar vandaag had ik mijn telefoon niet nodig. Mijn Oma is vandaag jarig en de ochtend begon daarom met een gezellig telefoon gesprek naar haar. Heerlijk om te horen hoe verbaast iemand kan zijn als je belt. Oma vertelde dat ik erg ver weg klonk, toen ik vertelde dat we richting Ecuador voeren en de evenaar hebben overgestoken wist ze hoe dat kwam. Bij Oma thuis gaat alles goed en kon na de felicitaties mijn dag beginnen.

Op een druilerig dek heb ik met een hele groep enthousiastelingen Tai Chi gedaan, geen dolfijnen vandaag maar wel heerlijk met m’n blote voeten op het dek waar zich diverse verfrissende plassen met regenwater hadden gecreëerd. Het was een heerlijke les, wel een hele actieve maar dat komt eigenlijk wel goed uit zo vroeg in de ochtend. Na de inspanning lekker ontbeten en toen brak mijn dag aan als Shoppie.

Vanaf vandaag ben ik een Shoppie, dat houd in dat ik medewerker ben van één van de winkels aan boord. Ximena, de winkelmanager aan boord leek het wel een leuk idee om mij bij de juwelen, parfum en make-up te zetten. Echt een meiden afdeling in haar ogen, gelukkig was er ruimte voor discussie. Voor degene die weten hoeveel make-up, parfum en ‘bling-bling’-juwelen ik bezit is het zeker al wel duidelijk dat dit hem niet ging worden. Daarom ben ik per heden Shoppie in de souvenirwinkel, zoals ik het zelf noem. Een heel leuk klein winkeltjes met kleding, souvenirs, één mini drogistafdeling en wat lekkernijen.

Met veel plezier heb ik mijn eerste uren als Shoppie doorgebracht. Voelde me soms wel een klungel, wanneer iets niet lukte of ik iets niets wist. Het is wel een hele leuke sociale baan hier aan boord, veel passagiers lopen even binnen om te zien of er nieuwe spulletjes zijn binnengekomen. We, ja ik begin al met we, krijgen voor elk land speciale souvenirs aan boord. Zo hebben we nu een hele tafel vol met dingetjes uit Panama. Zelf ben ik meer van het aan wal kopen, maar als dat niet gaat of je bent dan is dit de perfecte oplossing.

Zoals eigenlijk elke avond was ook deze lekker lui. Symen en ik hebben heerlijk gegeten en hebben daarna lekker samen een film gekeken. Er worden hier de hele dag door films uitgezonden, op de tv en in de bioscoop aan boord. Sommige films zijn van hoogwaardige kwaliteit en andere, zoals onze keuze vandaag, zijn echt van het vermakelijke genre. Niet te laat gingen we naar bed, vannacht even na middennacht gaan we de evenaar over en dat wil ik graag bewust meemaken. Ook ga ik morgen op tour, naar Isla Corazon. Allemaal hele leuke en spannende dingen staan me te wachten!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.