Loading

De evenaar, van noord naar zuid

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

De evenaar, van noord naar zuid

Op woensdag 11 januari 00:40:48 uur heb ik weer een mijlpaal bereikt voor tijdens deze reis, ben de evenaar over gestoken. Vanaf nu bevind de MS Prinsendam, en ik natuurlijk, zich op het zuidelijke halfrond en gaan sommige dingen een beetje anders zoals ze op het noordelijke halfrond gaan. Denk bijvoorbeeld aan hoe het water in het doucheputje loopt, gaat hier net de andere kant op. Best vreemd om te bedenken dat ik hier nu ben, dit was voor mij de eerste keer dat ik ‘voet’ zette op het zuidelijke halfrond. Wow!

Helaas kon ik net het trucje met het ei vanavond niet uit proberen. De gehele dag heb ik gezocht naar een spijker en een ei om op de evenaar het ei op de spijker te zetten. Jammer genoeg gaat dat een beetje lastig wanneer je 16,3 Knopen vaart, ben je zo de evenaar over. Toch maakte dat het moment niet minder speciaal, met thee en een stroopwafel heb ik de oversteek naar het andere halfrond op de brug gevierd. Ga nu weer naar bed, morgen weer een drukke dag gepland.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.