Loading

Vrijdag de dertiende!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Vrijdag de dertiende!

Elke dag krijg ik wel de vraag; ‘Wat doe jij op het schip?’. En elke dag antwoord ik dan weer met; ‘Ik doe eigenlijk niks, buiten vooral genieten dan.’. Nu is niks doen wel heel erg weinig, maar niks doen is voor mij vooral een verwoording om aan te geven dat er totaal geen verplichtingen zijn.

Vandaag was wel een dag waarop ik aan het einde moest concluderen dat ik wel wat had gedaan. De ochtend begon met een $ 10,- decksale, de winkelmanager had gevraagd of ik een paar uurtjes items wou verkopen en aangezien ik het liefste in de ochtend werk vond ik dat geen enkel probleem. Na vier uurtjes daar te hebben gestaan met alle spulletjes had ik 91 items verkocht en een aantal reserveren die opgehaald konden worden in de winkel aangezien een andere kleur of maat gewenst was. Werd gelijkt gevraagd of ik de decksale van de volgende zeedag wil werken, want de gemiddelde opbrengst van de $ 10,- sale is meestal 50 items!

Terwijl Chris en ik alle items in de dozen terug stopte kwam Symen langs, het was lunch tijd en Symen zorgt er altijd wel voor dat ik goed te eten krijg! De mensen die me goed kennen weten wel wat niet goed eten met mijn humeur doet, voor degene die dat niet weten zou ik zeggen … als ik niet eet word mijn humeur er niet beter op!

Nog voordat de lunch was afgelopen had ik al een andere afspraak, om half twee begon de Sit&Nit groep in de Explorer’s Lounge. Tijdens deze bijeenkomst komt iedereen samen die graag in een groep wilt handwerken. Ik ben mijn breiwerk vergeten maar Lou-Ann, een passagier die mee was tijdens het dolfijnenzwemmen, die is mutsen aan het breien en die vroeg of ik er ook eentje wou maken. Aan het einde van de cruise word een groot gedeelde van de gemaakte items verkocht en de opbrengst gaat naar een weeshuis. Tuurlijk doe ik mee was mijn antwoord! Het breien thuis gaat niet zo snel, maar de manier waarop Lou-Ann breid gaat als de Thalys. Ik heb een ronde kleine hoepel gekregen met daarop een soort plastic spijkers, op de spijkers draai je je wol in een ‘e-vorm’ tot je op elke spijker twee ‘eetjes’ heb zitten. Daarna haal je met een speciale naald de onderste draait over de spijker en wanneer alle spijkers zijn gedaan zorg je ervoor dat overal weer twee draden opzitten. Hopelijk geven de foto’s een beetje duidelijkere uitleg. Voor ik het wist had ik al een heel stuk klaar en ik heb besloten dat ik ook zo’n rond brei ding wil, gaat hartstikke snel en het is hartstikke leuk! Zo kan je nog eens een hoedje breien want hij is direct rond en dat gaat lang niet zo gemakkelijk als je met naalden aan de gang gaat. Heb ook erg gelachen, we hebben ook twee mannen in ons midden en deze heren dansen en zingen in de cast van het schip. Ze wouden iets de doen hebben en kwamen naar deze bijeenkomst. Heb nog nooit twee mannen zo enthousiast gezien over breien en kan je zeggen dat sommige vrouwen daar een voorbeeld aan kunnen nemen.

Met een klein groepje van de ‘Sit&Nit’ dames op naar de volgende bijeenkomst en dat was de Spaanse les. Vandaag ging de les voornamelijk voor het vragen naar de weg en route. Ronnie doet de lessen zo ontzettend goed dat veel mensen met plezier deze lessen bijwonen. Ik ook, volgende keer gaan we meer leren over winkelen!

En je kan het misschien al wel raden, voordat Spaans over was ging de volgende activiteit alweer in en dat was twee uurtjes in de winkel staan op deck 8. Daar is niet zoveel over te vertellen, lekker gewerkt en met veel gasten gekletst. Tussendoor kwam Symen nog even langs met een tourlijst, heb de tour voor morgen gekregen die ik heel erg graag wou! Tijdens een van de research avonden bij mijn ouders thuis vond m’n zusje iets over Chan Chan en vanaf dat moment heeft die plek me gefascineerd, morgen ga ik deze archeologische opgraving van de Chimu en Huaca del Sol y Luna van de Moche opzoeken.

Om zes uur kwam Symen weer lang voor het diner en s ‘avonds hebben we lekker ‘Sex in the City – the movie’ gezien. Lekker slap zitten met een drankje en wat lekkers en natuurlijk eigenlijk niet kunnen slapen omdat het enthousiasme voor de volgende dag door je lichaam giert!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.