Loading

General San Martin – Peru

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

General San Martin – Peru

Woestijn, dat was het enige wat ik zag als ik vandaag naar buiten keek, ja en water en die twee gaan naar mijn idee niet zo heel goed samen. Als er water is in de woestijn dan is er meestal ook groen, maar misschien is dat wel weer zoet water en hier heb ik het over zout water. Hier in Peru is er veel droogte, de laatste keer dat het echt heeft geregend hier is 10.000 jaar geleden. In 2011 heeft het 30 minuten geregend in dit gedeelte van Peru en wanneer ze het hier hebben over ‘het regent pijpenstelen’ dan noemen wij dat ‘motregen’. Wat een verschil!

De ochtend was heerlijk langzaam vandaag, m’n dagboek bijgewerkt en de hut een beetje opgeruimd. Tegen de tijd dat ik klaar was om naar Paracas, het drop waar de shuttle naar toe ging, te gaan kwamen er al veel mensen terug met het bericht dat het dorp een kattenbak is zonder katten. Meestal ben ik erg nieuwsgierig naar nieuwe plaatsen en gebieden maar na de afgelopen drie dagen heb ik besloten dat General San Martin voor mij een rust dag werd!

Heb met Lou-Ann wat aan m’n muts gesleuteld, lekker wat langs de winkeltjes op de pier gelopen en genoten van een middag aan boord met prachtig uitzicht over de woestijn. Ook ben ik nog ingezet als schoonmaakster van de Shore-ex, de borden met daarop de tour-nummers hadden een wasbeurt nodig en dat werd mijn taak voor vandaag. Voor ik het wist blonken alle borden weer en kon ik weer gaan genieten van mijn rustige dag.

Tijdens het eten hadden we eigenlijk geen tijd om te eten want we voeren langs een Candelabro. Een afbeelding op de berg, deze afbeelding is ontstaan doordat de bovenste laag steen van de berg af is gehaald. De afbeelding die wij zagen vanaf het schip is gemaakt ter nagedachtenis aan Jose de San Martin, Peru’s verlosser. Graag zou ik hier meer willen vertellen over de Candelabro’s, maar helaas is er in de hele bieb aan boord niets over te vinden.

De avond was heerlijk rustig, samen met Symen weer wat afleveringen van New Girl gekeken. Soms is het echt heerlijk om een dagje niets te doen. Wanneer je zelf reist kan je deze dagen inlassen wanneer je zelf wilt, wanneer je op cruise bent is het soms een verstandige keuze om deze dagen in te lassen wanneer je ze nodig hebt. Zelfs wanneer het een havendag is, want het blijft toch vakantie!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.