Loading

Op zee, een dag vol opties

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Op zee, een dag vol opties

Elke dag op de Prinsendam is er wat te doen, is het een havendag dan zijn de activiteiten geminimaliseerd maar wanneer het een zeedag is heb je elk moment van de dag verschillende opties. Kijk, bij mij is een zeedag makkelijk. Meestal begint de dag met een decksale, vandaag dan weer net even niet, om half 2 is het sit & nit en om 4 uur is het tijd voor Spaans. Geen talenknobbel of hou je niet van handwerken? Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden, dit zijn de mogelijkheden van vandaag.

Om 7uur kan je beginnen met rek en strek oefeningen met Jodie en direct opvolgend geeft Jodie een bloed, zweet en tranen les! Om te relaxen is er om 8 uur buiten een Tai Chi les, een hele actieve Tai Chi les weet ik uit ervaring. Vanaf dezelfde tijd ligt ook de dagelijkse quiz en sudoku klaar. Om 9 uur begint de bijbelstudieles, mocht je daarna trek hebben in borrel komt dat perfect uit want vanuit dezelfde tijd gaat de actie ‘tweede bloody mary voor $ 1,-‘ in. Meer van de moderne religie? Om 9 uur is er ook mediteren met Allison. Half 10 komt de Prinsendam helemaal los, Linda de cruisedirector doet haar goedemorgen speech in de showlounge, Will geeft een Windows workshop, er is golf op deck 12 en de boekclub heeft rond die tijd ook een samenkomen.

Om 10 uur bespreekt de boekenclub ‘My Reading Life’ geschreven door Pat Conroy, kan je met knuffelbeesten gooien op deck 4, geeft Judy van de excursiebalie een presentatie en kan je leren bridgen van Ingrid. Aansluitend om half 11 leert Will alle Windows gebruikers hoe je foto’s kan delen.

11 uur vertelt ‘toekomstige cruise consulent’ Karen alles over wat een Grand Voyage Grand maakt, koop chef Paulette Mitchell de smaken van Zuid-Amerika, vertelt Sarryh alles over de geheimen van Acupuncture, geeft Allison tips over hoe je een leuk en actief dagboek bijhoud en is er een Grand Event. Tijdens de evenementen kan je Grand Dollars (nepgeld) verzamelen waarmee je aan het einde van de cruise souvenirs kan kopen. Deze evenementen zijn erg drukbezocht, want als er iets te winnen valt! Dat betekend ook dat de halve Prinsendam om half 12 bij de juwelen raffle aanwezig zal zijn en niet bij de foto workshop van Will of de Team Trivia gepresenteerd door Linda. Na deze activiteiten is er even tijd voor een lunch pauze!

Het echte werk begint om half 2 met activiteiten in het casino, een lezing door onze Safety, Environment & Health Officer Kieran, Tatting in het Crow’s Nest, Sit & Nit met Annette in een van de lounges, nog een Grand Event, meer bridge met Ingrid en het ABC van Vitamines met Allison. Half 3 kunnen er weer Grand Dollars worden verdiend, speelt onze gast entertainer Julian Garguilo een klassiek concert, kan er met Shirley een vogel mobiel worden gemaakt tijdens haar Arts & Craft bijeenkomst, voor wie het niet te vroeg is voor alcohol is er voor $ 35,- een wijnproeverij in het gouden bordenrestaurant en voor wie nog even gezond wil doen kan stretchen met Allison.

Spaanse les begint om 3 uur in de Ocean Bar en degene zonder talenknobbel kunnen doorlopen naar achteren waar elke zeedag rond 3 uur een high tea word georganiseerd. Half 4 weer een Grand Dollar evenement, nog meer foto’s uitwisselen met Will, een lezing door proffesor Emeritus Richard Ojakangas over een onbekend onderwerp, waterverven met Susan of een lezing over alle ‘wellness rituals of the World: Chile’ met Allison.

Zeedagen zijn de beste dagen om een bezoek te brengen aan de winkels op het schip en om 4 uur werd er daarom een modeshow georganiseerd waarin de gasten van de MS Prinsendam zelf de hoofdrol spelen. Wie niet geïnteresseerd is in mode maar meer een vriend is van Bill W of LGBT die kan op dezelfde tijd ergens anders in het schip samenkomen. Half 5 kunnen alle singles en solo’s samenkomen voor een kennismaking met de danshosts die we hier hebben. Tijdens de Panamahat-party heb ik gedanst met één van deze heren en ik kan je vertellen dat mijn danspartner niet kon dansen!

Voor wie nog niet genoeg foto’s heeft gedeeld geeft Will om half 5 nog een uitleg en kan er in de Showroom $ 20.000,- worden gewonnen wanneer je maar genoeg bingoloten heb gekocht! Om nog even aan de lijn te denken gaf Jodie op dezelfde tijd nog een bloed, zweet en tranen Boot Camp sessie. Rabbi Kalman Appel zal om kwart voor 5 de Sabbat Eve Oneg Sabbat inleiden dat om 5 uur opgevolgd word door de positief denken workshop van Allison.

5 uur is meestal wel de tijd waarop mensen vinden dat er een wijntje opgetrokken mag worden, in de Explorer’s Lounge is iedereen welkom om voor $ 4,- van een glas wijn en wat lekkers te genieten. Daarna is het tijd voor borrelen met de medereizigers en aansluitend lekker te gaan eten.

Kwart over 8 begint dan Showtime! Dit keer met Mark Donoghue die naar mijn mening ontzettend uit de maat zingt, voor wie de show mist om kwart over 8 kan om 10 nog een gokje wagen. Vanaf 9 uur presenteert Linda een Eldorado Gold Party en de dresscode is goud! Vanaf 11 uur neemt pianiste Robin verzoekjes aan en kan je de avond wegdansen met de Counterpoints in de Ocean Bar. Een vol programma vol met mogelijkheden. Dan heb ik nog niet eens de mogelijkheden benoemd die niet als activiteit in het dagelijkste programma worden gezet. Denk hierbij aan liggen naast het zwembad, een boek lezen in de bieb, een bezoek aan de spa of heerlijk lang in je bed blijven liggen! Zoveel mogelijkheden op eigenlijk een relatief klein schip.

Voor mij was het een rustige ochtend met een hele lieve iPod! Tijdens het doen van wat klusjes maakte mijn iPod de beste mix! Heerlijk dat er in zo’n klein apparaat alle muziek past die ik ook thuis luister en overal mijn favoriete deuntjes kan luisteren. Kon vandaag geen keuze maken van wat ik wou luisteren, maar mijn iPod maakte de beste afspeellijst voor mij!

De middag was gevuld met sit & nit en Spaans opgevolgd door een lekker ontspannen middag bij het zwembad. De avond was gevuld met spanning, na een lekkere simpele maaltijd in het Lido stond opeens Moira vol in de belangstelling. De vrouw van de beveiligingsofficier had het woord Walvis laten vallen en verrek, daar zwom een walvis. We hebben zo’n anderhalf uur buiten of het achterdek gestaan om de walvissen te bekijken, we hebben er denk een stuk of vijf gezien. Echt prachtig! Toch blijven de onverwachtste activiteiten toch wel het leukste. Het hele achterdek stond vol met mensen naar het kijken van de walvissen, daar kan geen voorstelling of Grand Dollar evenement tegenop!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.