Loading

Puerto Chacabuco – Chile

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Puerto Chacabuco – Chile

Puerto Chacabuco, de ANWB wereldgids heeft vier zinnen in de Chili-gids aan dit plaatjes gewijd en waar het op neerkomt is dat er niets in dit stadje te doen is qua attracties. Dat is ook eigenlijk niet nodig als je het fjord bekijkt waar we vandaag in lagen, prachtige ongerepte natuur waar wij vandaag van mochten genieten. Beter bekend als Patagonië.

Ben vandaag in Patagonië, kan het gewoon niet geloven. Vanuit de baai, waar een hevige wind woei, konden we de sneeuwtoppen zien. Echt een prachtig gezicht, zo hoort de ‘middle of nowhere’ eruit te zien. In het ‘Aiken del Sur Private Park’ mocht ik de ‘middel of nowhere’ ervaren, wel samen met een groot gezelschap van het schip. Een korte busrit bracht ons naar een recent opgerichte park, er was een korte bezichtiging mogelijk aan het bezoekerscentrum waarna we een wandeling gingen maken van een kleine km richting een waterval.

Het was een prachtige wandeling waarin we van een gids uitleg kregen over welke dier-, boom- en plantensoorten er in dit gebied te vinden zijn. In het ‘Aiken del Sur Private Park’ is het echt prachtig, zoveel te zien. De wandeling was eigenlijk veel te kort om er volledig van te genieten. De waterval was mooi, maar niet spectaculair. Toch was het klikken van fototoestellen een veel gehoord geluid toen de groepen van de Prinsendam er aankwamen.

Op de terugweg gingen we niet langs het bezoekerscentrum maar langs het restaurant dat bij de park hoort, een chalet achtig gebouw waarin het midden een openhaard is geplaatst waar de lunch word voorbereid voor degene die de lange wandeling hebben gedaan. Voor ons was er een overvloed aan heerlijke hapjes en drankjes aanwezig, vergezeld door volksdans en muziek. Een ontzettend gezellige middag waarin alle gasten werden betrokken, sommige hadden een ongekend talent voor Chileens volksdansen.

Puerto Chacabuco, een dorpje waar niets is en dat was wel te merken toen we terug kwamen van de tour. Op het schip heb ik genoten van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Weer een heerlijke avond en middag. Het is hier vooral genieten van de prachtige natuur en het schitterende uitzicht!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.