Loading

Op zee, Chilian Fjords

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Op zee, Chilian Fjords

De Chileense Fjorden, die stonden vandaag op het programma maar door een hevige storm die opkomst is hebben we die vandaag moeten overslaan. De Prinsendam heeft voor drie á vier dagen ruimte of grijswater (gootsteen, douche en keuken) op te slaan en mag dit water alleen lozen wanneer er 20 km buiten de kust gevaren word. Vandaag zijn we op open zee gebleven om alle grijswater tanks te legen zodat we de aankomende drie dagen binnenin de fjorden kunnen blijven.

In plaats van senic cruisen was de dag gevuld met lekker luieren, Nederlandse lunch, nog meer luieren, breien, cupcake high tea en genieten van een rustige zee dag. Aan het einde van de dag zijn we de fjorden ingevaren en hebben we tijdens het avondeten genoten van het prachtige uitzicht. Het vervelende aan het senic cruisen is dat er in het Lido, Crow’s Nest en op alle buiten dekken het commentaar te horen is van Frank, onze travelguide aan boord. Deze man heeft heel veel kennis, maar het is jammer wanneer je rustig probeert te eten of van het uitzicht wilt genieten hij heel erg aanwezig is. De gemiddelde passagier hier is zo op leeftijd dat het wat meer moeite krijgt met horen, als het geluid zo luid blijft staan moet ik aan het einde van de cruise ook even langs de gehoor specialist!

Omdat er weinig te vertellen valt over vandaag deel ik bij deze een bericht uit de daily program met jullie; ‘Where is your neighbor from?’. Vandaag stond er een leuk overzicht in over hoeveel gasten er uit welk land komen.

Australië 27, België 1, Bulgarije 1, Canada 122, Denemarken 2, Duitsland 17, Frankrijk 4, Israël 1, Italië 1, Mexico 7, Nederland 41, Nieuw Zeeland 5, Noorwegen 1, Peru 2, Spanje 5, Verenigd Koninkrijk 33, Verenigde Staten 444, Zweden 3 en Zwitserland 7. Maar ja, mijn buren zijn geen gasten.

Voor mij telt het volgende lijstje; ‘Where is the crew from?’.

Belarus 1, België 3, Brazilië 1, Bulgarije 1, Canada 10, Chili 2, Duitsland 4, Filipijnen 151, Frankrijk 1, Hongarije 1, India 2, Indonesië 204, Ierland 1, Italië 2, Kroatië 2, Letland 1, Litouwen 1, Nederland 14, Nieuw Zeeland 1, Oekraïne 4, , Portugal 1, Roemenië 3, Servië 2, Slovenië 1, Spanje 1, St. Vincent 1, Thailand 1, Verenigd Koningrijk 18, Verenigde Staten 25, Zimbabwe 1 en Zweden 1.

Waar komt jouw buurman vandaan?

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.