Loading

Punta Arenas – Chili – Pinguïns ontmoeten

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Punta Arenas – Chili – Pinguïns ontmoeten

Ik hoef mijn schoen niet op te eten!!!!! Voordat ik van huis vertrok, zo’n ruime maand geleden, had ik gezegd dat wanneer ik geen pinguïn zou zien ik mijn schoen op zou eten. Dat hoeft niet meer want vandaag heb ik mijn eerste pinguïn gezien en ook de tweede, derde, vierde en ga zo nog maar even door!

Seno Otway, vlak bij Punta Arenas gelegen, is thuis voor ruim 2000 Magelhaenpinguïn paren. In september komen eerst de mannetjes om de nesten in orde te maken voor de vrouwtje, dit soort pinguïns nest in holletjes onder de grond en de mannetjes zorgen allereerst voor de grote schoonmaak. In tegenstelling tot de keizerspinguïns, beter bekend als de pinguïns uit ‘March of the Pinguïns’, leeft de Magelhaenpinguïn dicht bij het water en hoeft er geen lange voettocht worden afgelegd, wel een lange zwemtocht want het winterverblijf van deze pinguïns ligt noordelijker.

Vanaf het schip moest een bus ons eerst naar Seno Otway brengen, een busrit van ruim een uur. Aangekomen bij het gebied waar de kolonie verblijft was er geen pinguïn te zien. Een beetje een teleurstelling, maar na een wandeling van vijf minuten stonden ze daar … een stelletje op de uitkijk! Ik had mijn pinguïns gezien en kon weer omkeren. Natuurlijk ben ik gebleven en heb ik genoten van alle pinguïns. Het waren er geen 2000, hooguit een aantal honderd, maar dat mocht de pret totaal niet bederven! Dit was echt geweldig, pinguïns! Ik heb pinguïns gezien in hun natuurlijke leefomgeving!

Het leuke aan Seno Otway is dat de wandelpaden afgesloten zijn met hekjes waar de bezoekers niet langs mogen maar de pinguïns wel. Voor je het weet loop je een pinguïn onder de voet en hij jou! Verschillende keren werd ik opgehouden door een pinguïn die de weg versperde. Echt fantastisch! Dit was nog beter dan ik had verwacht. Hoorde veel geklaag om me heen over de aantallen, maar ik weet niet of mijn enthousiasme 2000 pinguïns had aangekund. Dit was al zo geweldig, helemaal hoe de pinguïns naar het water liepen. Voor mij voor het diner gelukkig geen pinguïn!

Na het grote pinguïn-avontuur heb ik wat tijd doorgebracht in Punta Arenas, een leuk stadje met veel bedrijvigheid. Na twee heerlijke koppen koffie en wat internet tijd ben ik door het stadje gelopen en heb ik de lokale middenstand wat geholpen. Dit is wel een plek waar ik wat langer had willen blijven, maar we moeten richting Ushuaia en Antarctica.

Tijdens het einde van de middag en de avond heb ik iedereen verteld over mijn geweldige pinguïn avontuur. Dokter Jack kwam zelfs met zijn schoen aan zetten om op te eten, grapjas! Het is leuk om te zien dat ook hier mensen meeleven met dingen die ik graag zou willen zien en doen! Ik heb mijn pinguïns gezien, weer een wens van mijn lijstje!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.