Loading

Ushuaia – Argentinië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ushuaia – Argentinië

Ushuaia, beter bekend als de meest zuidelijke stad van de wereld. Voordat je met een schip Ushuaia kan bereiken moet je eerst de Chileense fjorden verder doorvaren en deze leverde ook vanmorgen weer mooie plaatjes op. Diverse watervallen, veel regenbogen en prachtig besneeuwde bergtoppen. Echt prachtig, op een gegeven moment kon ik Ushuaia al zien opdoemen aan het einde van de fjorden.

Alles had ik al klaar gelegd voor vandaag, warme kleding, de post voor thuis, geld om wat leuke souvenirs te kopen en vooral mijn goede humeur! Jose, van Shore-ex had gevraagd of ik wou helpen met de passagiers klaar maken voor de tours, geen probleem was mijn antwoord. Toen wist ik nog niet wat de kaptein twee minuten later zeggen … vanwege de wind konden we niet aan de pier liggen en moesten we tenderen. Veel mensen hebben een hekel aan tenderen en de niet zo blije gezichten kwamen al mijn kant op. Vriendelijk iedereen gevraagd toch te gaan zitten in de showlounge en zichzelf klaar te maken voor de tours.

Uiteindelijk was ruim de helft van de passagiers klaar voor hun toer toen de kapitein weer met een mededeling kwam. Deze was nog minder leuk dat het tender bericht, de Argentijnse autoriteiten hadden de haven per direct gesloten voor kleine en grote schepen aangezien de wind toch de heftig was. De kapitein had eerder een heel tenderplan gemaakt maar die werd door de autoriteiten zo van de tafel geveegd. Jammer voor iedereen die de meest zuidelijkste stad van wereld zou bezoeken, dat ging niet vandaag gebeuren! Sommige gasten maakte grapjes, wij hebben ook de populatie van een stad en waren zuidelijker dan Ushuaia dus waren wij de meest zuidelijke stad. Zo kan je het ook zien!

Het was een grote teleurstelling voor iedereen dat het Ushuaia avontuur niet doorging, maar niets aan te doen. De middag en avond was lekker rustig. De spullen die klaar lagen op het bed kregen weer een plekje in de kast en de post die gepost moest worden ligt klaar om ergens anders in de brievenbus gedeponeerd te worden.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.