Loading

Buenos Aires – Argentinië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Buenos Aires – Argentinië

Inmiddels hoef ik niet meer te vertellen hoe de zeedagen voor mij hier verlopen, daarom maak ik gelijk de sprong naar Buenos Aires. Een stad waar ik erg naar uit keek, helemaal omdat Symen en ik vandaag naar de watervallen van Iguazu zouden gaan. Zouden gaan … Wegens onze vertraging op de Falkland Eilanden hebben we ons konvooi gemist dat ons door de Rio Plata zou leiden. Aankomsttijd stond gepland op 8 uur in de ochtend, rond drie uur in de middag lagen we aan zij en dit leidde tot gigantische chaos bij de excursie balie. De hele ochtend heb ik José, Judy en Debbie geholpen om er het beste van te maken. Helaas lijkt het erop dat veel gasten niet begrijpen dat er soms overmacht situaties plaatsvinden en geven dan iedereen graag de schuld.

De Prinsendam vaart onder de Nederlandse vlag, maar we varen met een Britse kapitein. Door de spanningen tussen Argentinië en Groot Brittannië word er nu door veel gasten gespeculeerd dat de Argentijnse autoriteiten de Prinsendam boycotten. 1 omdat we een bezoek hebben gebracht aan Port Stanley en 2 omdat we een Britse kapitein hebben. Na navraag bij de kapitein bleek hier niets waar van te zijn. Normaal gesproken gaan er tien schepen in een aantal dagen door de Rio Plata maar twee weken geleden is er een boot gestrand en heeft het verkeer twee weken platgelegen. Door deze stranding en de stranding van het Costa schip in Italië hebben de autoriteiten hier besloten, toen er weer scheepvaart mogelijk werd, dat schepen alleen nog maar in konvooi mogen varen en op dat moment is het eenrichtingsverkeer. Wegens onze vertraging maandag hebben wij gisteren ons konvooi gemist.

Een groot aantal van de tours van vandaag is verplaats naar morgen. Zo ook de tour naar de grootste watervallen van de wereld, Iguazu. Jammer genoeg kon Symen alleen vandaag vrij krijgen en was de keuze of zonder hem te gaan of niet. Gelukkig heb ik ervoor gekozen om ook niet mee te gaan, geheimpje; dag van schrijven is 10 februari en ik weet meer dan ik gisteren wist maar dat vertel ik morgen! Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing genomen en de hele dag baalde ik ervan dat de dag samen waar Symen en ik zo naar uit keken niet door kon gaan. Eén lichtpuntje, nadat ik geholpen had met het stickeren van de mensen die op tour gingen zijn Symen en ik samen op pad gegaan.

We hebben de shuttle bus genomen naar de terminal en daar stond een shuttle te wachten naar Cello Florida, de autovrije winkelstraat van Buenos Aires. Op de kaart die we in de terminal ontvangen hadden stond een advertentie van ‘Buller’, een brouwerij pub dicht in de buurt van Florida en aangezien we beide van een goed biertje houden zijn we daar naartoe gelopen. Eerst hebben we de sampler geprobeerd, alle zes de bieren die ‘Buller’ serveert in kleine glaasjes. We zijn geëindigd met een pint van onze favoriet en een bord nacho’s. Ja, het is toch vakantie!

Nadat we ons natje en droogje hadden gehaald hebben we gewinkeld op Cello Florida en heb ik in een winkel met allemaal jonge ontwerpers een heel leuk shirt gekocht. Hopelijk heb ik nu iets anders dan iedereen in Nederland heeft. Toch deel ik het adres, Energika – Florida 730, in de hoop dat wanneer jullie er naartoe gaan er alweer een nieuwe collectie is! Uiteindelijk zijn we naar Puerto Madero gelopen, een nieuwe gedeelde van de stad aan het water. Hier zijn veel restaurants en een heerlijke ijssalon waar we een ijsje hebben gegeten. Na afloop van deze dag hebben we onszelf voor een prikkie door een taxi naar het schip terug laten brengen. We hebben een heerlijke middag en avond gehad maar toch zijn we verdrietig naar bed gegaan omdat we niet mee gaan naar Iguazu, maar zoals ik al zei ik wist toen nog niet wat ik nu weet!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.