Loading

Buenos Aires – Argentinië

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Buenos Aires – Argentinië

Het weer hier in Buenos Aires is heel anders dan op de Falkland Eilanden, de warmte die de zon hier afgeeft is heerlijk en daar geniet ik ook volop van. ‘De Vuurtoren’ geschreven door Jan & Sanne Terlouw is inmiddels uit, het eerste gedeelte van het boek is heel erg goed maar het einde is uiterst teleurstellend! Toch kan ik het boek wel aanraden, ook al is het alleen voor het eerste gedeelte dat toch het grootste gedeelde van het boek omvat. Nu ben ik begonnen in ‘Het geheim van verloren zaken’ geschreven door Sheridan Hay. Het boek gaat over Rosemary die na de dood van haar moeder van Tasmanië naar New York verhuist en daar gaat werken in de Arcade boekhandel. Ik heb het boek eerder vorig jaar gekocht bij de Slegte en ben erg blij dat ik hem heb meegenomen, goede keuze.

De ochtend al lezend bij het zwembad doorgebracht en s ‘middags ben ik samen met Lynette de stad in geweest. Buenos Aires is zo groot dat het niet mogelijk is om alles in ruim een dag te zien. Dit is echt een stad waar ik wel een week kan verblijven, het is een schone stad en de mensen zijn erg sociaal. Lynette en ik hebben heerlijk door de straten van Buenos Aires gewandeld en genoten van een heerlijk ijsje. Een heerlijk middag in de stad van Maxima en de Tango. Helaas moesten we rond vier uur weer richting het schip omdat iedereen om 5 uur weer aan boord moest wezen. Er zijn gisteren en vandaag diverse passagiers van boord gegaan en nieuwe aan boord gekomen en daarom was er voor kwart over vijf een extra drill ingelast; wat te doen bij een alarm.

Om 6 uur had Symen de drills gedaan en was het tijd om te gaan eten, onder het genot van een heerlijk koud biertje hebben we in de zon gegeten. Lekker buiten. Wat ons opviel is dat we maar niet vertrokken, we hadden een strak schema omdat we ons konvooi vandaag wel moesten halen. Wat bleek, we wachtte op de tour die naar de watervallen van Iguazu was geweest. Ze waren nog niet terug en er was wat slecht nieuws richting het schip gekomen vanmorgen. Het vliegtuig was op tijd vertrokken maar moest na 20 minuten weer terug keren naar de luchthaven waarvan het vertrokken was. De deur sloot niet goed en verder vliegen was onverantwoordelijk. Nu snap ik ook waarom ik niet mee ben gegaan met de tour, waarom m’n water zei dat het beter was wanneer ik besloot om ook niet mee te gaan. Ik vlieg omdat het sneller gaat, maar toen we naar Parijs konden met de Thalys ging daar toch echt mijn voorkeur naar uit. Wanneer ik in dat kapotte vliegtuig had gezeten weet ik niet of ik de tweede keer opstijgen in het vliegtuig had gezeten. Bleek achteraf dus de beste keuze te hebben gemaakt.

Met alle passagiers weer aan boord konden we vertrekken uit Buenos Aires. Helaas bleek s ‘avonds dat we ook op de terug weg ons konvooi hadden gemist en morgen veel later in Montevideo aan zullen komen. Een hele teleurstelling voor veel passagiers. Het is vakantie moeten we maar denken!

Vandaag kreeg ik ook weer een mooie lading post uit Rotterdam, heerlijk al die brieven van thuis. Ga morgen proberen al mijn post te posten, hoop dat alles goed aankomt in Nederland. Vanavond ook alle reacties bekeken op mijn blog, leuk om te zien dat ik zoveel vaste lezers heb die een berichtje achter laten.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.