Loading

Amazonerivier – Brazilië, bezoek van Neptunes

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Amazonerivier – Brazilië, bezoek van Neptunes

Hooggeëerd bezoek kregen we vandaag op de MS Prinsendam. Nee het was niet Sinterklaas of de Kerstman en het was ook niet de president van Amerika of de Koningin van der Nederlanden … wel warm! De koning van de zee, Neptunus, kwam ons vandaag met een bezoekje vereren. Dit precies op het moment dat wij de evenaar over voeren. Alle pollywogs, personeelsleden die nog nooit eerder de evenaar hebben overstoken, moeten worden gedoopt om Neptunus te eren en in ruil daarvoor word het schip een behouden vaart beloofd.

Wat ben ik blij dat ik geen crew ben, want de pollywogs werden niet gespaard deze trip. Misschien kwam het omdat Neptunus een beetje boos was, wij hebben namelijk vandaag voor de vierde keer deze trip de evenaar over gestoken en hebben niet eerder pollywogs geofferd.

De ceremonie begon met het verwelkomen van Neptunus, zijn vrouw en entourage terwijl de pollywogs al eerder in de ‘gevangenis’ waren geplaatst. Tegelijkertijd kwam de rechter binnenstappen, het was erg leuk om te zien hoe diverse personeelsleden helemaal verdiept waren in hun rol tijdens deze gelegenheid. Nadat iedereen zijn plek had ingenomen konden de eerste pollywogs plaatsnemen voor Neptunus en zijn gezelschap. Door de rechter werd voorgelezen wat voor onaardigheden de pollywogs hadden uitgehaald tegenover de passagiers en daarna volgde het vonnis. Eerst moest er gezoend worden met de vis, soms wel twee of drie keer, en daarna namen de zusters en dokters het over door de pollywogs onder te dopen in etensresten en anders smerigheden die zijn hadden gevonden.

Het was een leuke ceremonie, natuurlijk hadden de pollywogs niet de onaardigheden uitgevoerd waarvan ze beschuldigd werden maar degene die het script had geschreven heeft wel een goede fantasie. Ik was erg blij dat niemand op het idee was gekomen om mij toch op te geven, een paar van Symen zijn collega’s vinden namelijk dat ik wel bij het personeel hoor en naast de lusten ook de ‘lasten’ moet dragen!

Na de ceremonie was niet zo lekker om te gaan zwemmen in het zwembad, leek wel op een modderbad maar niet zo eentje die gezond is voor je huid. De middag was weer heerlijk relaxed en heb genoten van de laatste uurtjes in het Amazone gebied. Ook de avond was weer lekker relax.

Op zee, maandag 5 maart 2012

Meestal maak ik aparte blogs, maar voor vandaag heb ik eigenlijk geen aparte blog nodig maar wil ik toch even een stukje schrijven. De blog van gisteren nog niet verstuurd, daarom doe ik het even zo. Had namelijk zo’n leuke dag dat ik daar graag even een vermelding van wil maken 😉

Symen en ik waren vanmorgen uitgenodigd voor een borreltje voor de lunch. Edna, een van de passagiers, wou graag een select groepje bedanken voor hun bijdrage aan haar prachtige cruise. Er was een leuke groep was passagiers en personeel dat bijeen was gekomen om er een gezellig uurtje van te maken. Robyn, de pianist, had zelfs een liedje voor Edna geschreven ‘Sleep with Angels’. Zo leuk allemaal, iedereen was wel een beetje verdrietig aangezien het einde eraan zit te komen en toch hebben we nog een week!

De middag was ook super gezellig, was samen met Clementine en Alphons naar de thee geweest. Het was een speciale High Tea vandaag, het was met dansen. Aan boord hebben we vier mannelijke danshosts en die waren aanwezig om met de aanwezige vrouwen te dansen. De afgelopen 61 dagen hadden ze mij niet ten dans durven vragen omdat ik de ‘vrouw’ ben van een officier, nadat ik vertelde dat ik drie jaar had stijl gedanst nodigde Charles mij uit om die middag om half 5 te komen dansen. Samen met Clementine ben ik gaan dansen die middag in de Ocean Bar en het was zo ontzettend gezellig. Het duurde even voor ik het weer voelde maar oefening baart kunst! Wat heb ik een plezier gehad zeg. Om half 6 was het dansen voorbij en werd om 7 uur weer hervat waar ik natuurlijk ook weer bij was, heb helemaal de smaak weer te pakken.

Om 8 uur ben ik aan tafel geschoven bij Jeff, Joyce en Daniel, later kwam ook Symen erbij. We hebben heerlijk gegeten en na het eten was er een gemaskerd bal, ook daar heb ik gezellig op de dansvloer gestaan. Heb het dansen zo ontzettend gemist, zonder dat ik het eigenlijk wist. Na afloop voelde ik het wel, leuke oefeningen en niet zoals in de sportschool. Was zo leuk, denk dat ik morgen weer ga!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.