Loading

Castries – St. Lucia

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Castries – St. Lucia

Ben je ziek? Ik hoor het Symen nog zeker. Vandaag heb ik namelijk vier uur lang op mijn luie gat op het strand gelegen en dat is helemaal niets voor mij. Na een uurtje krijg ik meestal al de zenuwen en dan heb ik meestal ook nog een boek of mijn iPod mee, deze keer niet. Ik vind het strand heerlijk maar niet om uren in de zon te bakken, dat kan ik trouwens nergens.

Het plan was om vandaag samen met Clementine, mevrouw Vincent, te gaan duiken. Dive Steve was naar ons idee te veel geïnteresseerd in geld, hij wou namelijk 8 dagen van te voren een aanbetaling van 100% Als we niet kwamen, want dat gebeurt soms met cruiseschepen en de weersomstandigheden, dan zou hij de gehele aanbetaling houden aangezien het een heel ongemak zou zijn voor hem. Wij vonden een aanbetaling van 100% een beetje te overdreven en zijn opzoek gegaan naar een andere duikschool op St. Lucia maar die konden we eigenlijk niet vinden. Dive Steve bleef ons achtervolgen en toen hebben we besloten er een snorkel en duik dagje van te maken.

Samen met Clementine en haar man Alphons ben ik vandaag op pad gegaan. Het begon al met een groot avontuur op de pier, tijdens het maken van een foto van meneer en mevrouw Vincent waaide de hoed van meneer Vincent zijn hoofd en hij vloog erachter aan. Als hij hem één seconde te laat te pakken had gekregen lagen zowel hij als de hoed in het water. Nadat de hoed was gered richting de terminal gelopen en daar werden we besprongen door een stuk of tien Caribische mannen die vroegen of we een taxi nodig hadden. De prijs varieerde enorm en we besloten op dat moment om te gaan lopen naar het dichtbij zijnde strand. Toen uiteindelijk de prijs was gezakt naar $ 15,- voor ons drietjes naar een strand dat ongeveer een kwartier Noordelijker lag hebben we besloten om de taxi te pakken.

Op het strand werd ik getrakteerd door Clementine en Alphons op een strandstoel en daar lagen we hoor met z’n drietjes met prachtig uitzicht over de zee. Vier uurtjes lang hebben we genoten van zand en zee. Het was heerlijk. Ben wat wezen snorkelen met Clementine maar er viel weinig te zien. Na het snorkel avontuur zijn we lekker op de stoelen gaan liggen. Na een uurtje kwam er een regenbuitje over en moesten we schuilen in de plaatselijke strandtent. Onze taxichauffeur was zelfs even komen kijken of wij eerder terug wilden dan afgesproken. Op het moment dat wij hem hadden gespot was het buitje al over en zijn we weer verder van de zon gaan genieten. Het enige nadeel aan dit strand was de vervelende verkopers van de watersporters. Na drie keer nee gezegd te hebben tegen dezelfde jetski-verkoper zou je toch denken dat hij snapt dat je geen zin heb. De volgende keer neem ik een bordje mee ‘No thank you!’. Buiten dat was het een heerlijk strand en voor we het wisten was het één uur en moesten we snel ons biertje op drinken.

De chauffeur zal wel niet blij met ons zijn geweest, met onze vieze strand voeten gingen we in die man zijn auto zitten. Arme vent. Dat zal ook wel de reden zijn geweest dat hij ons heel brutaal om een fooi vroeg. Ja, wanneer iemand mij om een fooi vraagt geef ik het meestal niet want wie vraagt word overgeslagen. Toch voelde ik me wat lullig over de troep die we achterlaten dat ik hem het laatste kleingeld gaf dat ik met me meedroeg in de plaatselijke valuta. In de tax-free terminal bleek namelijk weinig te koop te zijn want ik nog nodig had.

S’middags zijn Clementine en ik weer wezen gaan dansen. Het was zo ontzettend gezellig, heb het echt weer te pakken. Na het eerste uurtje dansen zijn we even weg gegaan van de dansvloer om het uurtje voor het avondeten weer te gaan dansen. Het was ontzettend gezellig. Symen ging me om even acht zoeken en hij vond me natuurlijk kletsen in de Ocean Bar met een aantal gasten die ik ken van tours waar ik op mee ging als escort. Vanaf deck 7 zijn we direct naar deck 11 gegaan voor het avond eten. Eigenlijk wouden we nog even na de Ocean Bar maar we kozen er voor om niet al te laat naar bed te gaan want morgen ga ik duiken. Het is alweer even geleden en ik heb er ontzettend veel zin in! Nu nog even de tas pakken voor morgen en dan lekker slapen! Yeah, ik ga sinds jaren weer duiken!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.