Loading

Op zee

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Op zee

Het thema van ‘muis op reis’ is vooral reizen, logisch als je de titel bekijkt! Na het bekijken van een programma van de NCRV over het gebruik van internet ben ik eens na gaan denken over mijn internet gebruik en ik dacht laat ik mijn gedachtegang over dit onderwerp eens delen.

Afgelopen week is een aantal keer aan mij gevraagd wat ik van de Zuid-Amerika reis heb geleerd. Mijn eerste antwoord was; ‘geld maakt niet gelukkig!’. De 750 passagiers die aan boord waren tijdens deze reis hebben tussen de $ 16.000,- en $ 73.500,- per persoon betaald om 68 dagen op de MS Prinsendam mee te varen. Een enorm bedrag als je het mij vraagt, ik heb het niet in een oude sok liggen. Je zou denken dat wanneer je de kans hebt om zo’n reis te maken dat je je wel bevoorrecht voelt en bij bevoorrecht hoort voor mij ook het geluksgevoel. Voor mij wel maar niet voor iedereen heb ik ervaren, helaas. De mensen waarmee ik het hierover heb gehad snapte precies wat ik bedoelde en ‘geluk is niet te koop’ was de conclusie.

Ik voel me erg bevoorrecht dat ik 100 dagen onderweg mag zijn en de meest fantastische locaties heb mogen bezoeken. Nog steeds loop ik met een glimlach op mijn gezicht. Nu dag 90 begint te naderen heb ik wel zin om naar huis te gaan. Niet omdat ik me verveel of omdat ik het niet meer leuk vind. Nee, juist omdat ik al mijn ervaringen wil delen met de mensen thuis die ik gemist heb en ook wil ik graag de foto’s aan iedereen laten zien. Ik hoop dat andere daar ook op zit te wachten! Heb alle foto’s tot nu toe al op de iPad staan zodat ik mijn hele fotocollectie overal mee naartoe kan slepen.

Thuis zit ik, tot ergernis van andere, heel veel op het internet. Leek wel niet zonder te kunnen. Ik gebruik het internet vooral om van alles en nog wat op te zoeken en met de wereld te delen, iets waar ik nu ook naar verlang maar dan liever gedeelte analoog en niet volledig digitaal. Thuis is het altijd nog even een tweetje plaatsen, even reageren op Facebook, nog even iets opzoeken en oh ik hoorde het toontje van dat ik een email heb? Even kijken of het niet belangrijk is. Tijdens mijn studie en nu voor mijn werk bij Havok speelt internet een grote rol en ik gebruik het met veel plezier maar soms is het gewoon genoeg.

In het programma van de NCRV, weet de titel helaas niet en heb nu even niet het gemak van internet om het even op te zoeken met Google, worden er situaties genoemd waarbij de laptop open staat tijdens het avondeten en er volop word gecommuniceerd met de wereld tijdens het eten. Voor mij is het avondeten het moment waarop je de dag deelt met degene die bij je aan tafel zitten en daar heb je geen laptop voor nodig. Tuurlijk eet ik ook wel eens alleen en dan ligt m’n iPhone wel in de buurt, maar nu snap ik eigenlijk pas waarom mijn ouders de regel hebben dat wanneer we in gezelschap eten de telefoons, iPads en laptops uit het gezichtsveld moeten en geluid uit!

Wat ik eigenlijk, over het algemeen, niet heb gemist is het internet. Voor ik vertrok dacht ik ‘dat word nog wat’, maar eigenlijk ging het veel gemakkelijker dan ik had gedacht. Want wanneer het er niet is dan is het er niet en moet je het er maar mee doen. Zo heb ik ook nooit de tv gemist tijdens de kampeervakanties met mijn ouders. Het niet hebben van internet was lastig voor mijn blog maar dankzij Symen zijn werk e-mail en m’n zusje Anne kwam alles op de blog terecht. Bedankt Anne.

Ik had graag een Tweet of bericht op Facebook willen plaatsen toen we de evenaar over gingen en toen we in Antarctica voeren. Ook heb ik het gemist toen ik voor het eerst pinguïns zag. Gelukkig was er een koffiecafé in Punta Arenas met internet waar ik het bericht ‘ik heb pinguïns gezien’ alsnog met de wereld kon delen. Op de momenten waar internet niet voorhanden was bleek mijn blog een uitkomst, met een beetje vertraging kon ik toch de speciale momenten tijdens deze reis delen.

Wat heb ik geleerd tijdens deze reis? Kan ik zonder internet? Zeker weten, maar ik heb het gemak van internet wel gemist. Zo vroeg iemand naar de ‘zeven zeeën’, welke zijn dat? En waar woont de meest Noordelijke pinguïn? En is het waar dat er helemaal geen beren wonen op het Zuidelijk halfrond? Thuis zal ik zeker weer gebruik maken van het gemak van internet en ik heb veel nieuwe ideeën voor mijn werk. Toch zal ik proberen wat vaker na te denken wanneer ik mijn iPhone grijp terwijl ik romantisch met Symen op de bank lig of gezellig op de koffie ben bij m’n ouders. Maar ik zorg wel dat hij in de buurt is wanneer er een vraag gesteld word waar internet met gemak een antwoord op weet te vinden!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.