Loading

De dag dat we niet naar Portimão gingen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

De dag dat we niet naar Portimão gingen

Ja, het is niet zomaar vrijdag 23 maart. Het is de laatste dag voor Symen en mij op de MS Prinsendam dit contract en ook de dag dat we niet Portimão gingen! Gisteravond kreeg ik van Symen al een scheepsgeheim te horen, in Portimão staat er vaak veel wind en dat zorgt er soms voor dat cruiseschepen niet naar binnen kunnen. Dat was niet het scheepsgeheim, het probleem zou kunnen zijn dat de haven in Portimão vandaag zou staken en alleen assistentie kon leveren tussen 10 en 4 uur. Vanmorgen bleek dat de wind het niet toeliet om de MS Prinsendam de haven binnen te laten vieren, zo hadden we ook geen last van de staking.

Het plan was vanmorgen om te helpen met het op pad sturen van de tours, dit was nu niet nodig. Heb me daarna nog maar even omgedraaid in bed en zorgde dat ik om acht uur klaar zou zijn voor ontbijt. Ja, pakken gaat eigenlijk pas vanavond als we alle spullen uit kunnen zoeken en daarom heb ik er vandaag nog maar een extra rustige zeedag van gemaakt. Kon natuurlijk de Sit & Knit niet overslaan, ik ben verslaafd aan haken! Het is zo ontzettend leuk.

Het is vreemd om te beseffen dat Symen en ik morgen rond deze tijd weer in Nederland zijn en bij m’n ouders nasi gaan eten. 100 dagen, ze zijn voorbij gevlogen en wat heb ik genoten van dit geweldige avontuur! Heb zoveel gezien en gedaan. Om eerlijk te zijn zag ik er, bij het plannen van de reis, wel een beetje tegenop. Symen en ik hadden nog nooit eerder meer dan twee maanden samen doorgebracht. Nu zouden we vijf maanden samen doorbrengen, drie op zee en twee thuis, en op de Prinsendam een kamer delen van 15 vierkante meter. Deze gevoelens bleken voor niets te zijn geweest. Als we de kans krijgen doen we het zo weer want het is ons echt meegevallen! Nou ja … we hebben wel besproken dat ik niet drie maanden mee wil varen tijdens wekelijkse rondjes Alaska. Cruises vanaf 14 dagen waarbij je de gasten wat beter kan leren kennen en steeds op nieuwe plekken komt liggen mij veel beter dan die rondjes Alaska. Geen probleem, nu weten we dat!

Toch is het nu eerst tijd om naar huis te gaan, iedereen weer te zien, in het ritme van thuis te komen en in April aan het werk te gaan voor Havok. Heb erg veel zin, en ben er ook wel weer aan toe. Toch dromen Symen ik wel al over nieuwe avonturen, we kunnen het niet laten! Het zwemmen met dolfijnen, het oversteken van de evenaar, de archeologische opgravingen in Peru, Patagonie in Chili, enorme ijsschotsen in Antarctica, de pinguïns op de Falklandeilanden, tangodansen in Buenos Aires, betalen voor het tafelkleed in Montevideo, een bezoek brengen aan het Christusbeeld in Rio, over de Amazone-rivier varen en de prachtige duik in Sint Maarten zijn net geweest en zitten nog vers in mijn geheugen. Toch kijken we stiekem naar twee cruises tijdens Symen zijn volgende contract, een 14-daagse retour reis van Amsterdam naar de Noordkaap in Juni en eentje die in twee weken van Londen naar IJsland en van daar naar Amsterdam vaart in Augustus. Voor nu blijven we eerst maar even dromen. Vanavond hoogstwaarschijnlijk niet over de Noordkaap en IJsland maar over Zuurkool met worst en curry-ketchup!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.