Loading

Atlantische Oceaan, het passeren van de Poolcirkel

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Atlantische Oceaan, het passeren van de Poolcirkel

‘Hoe is dat wanneer de zon voor lange tijd boven de horizon staat?’ Ik had verwacht dat mijn biologische klok volledig van de leg zou zijn, maar deze heeft me verstelt doen staan toen bleek dat ik het alleen maar prettig vond dat op elk moment van de dag waarop ik mijn ogen open deed het buiten licht was. Op sommige avonden hebben Symen en ik het luik voor de patrijspoort gesloten omdat de zon pal naar binnen schenen en de temperatuur in onze hut aardig begon te stijgen. Heb er echt van genoten dat het zo lang licht was, zonlicht geeft je echt energie! Nu heerst bij mij de vraag ‘Hoe is het wanneer de zon ruim een maand lang niet boven de horizon komt?’. Ik zit erover na te denken om in de wintermaanden een bezoek te brengen aan een gebied boven te poolcirkel, om ook het antwoord op deze vraag te kennen. Vind het in de Nederlandse wintermaanden al vreselijk wanneer ik wakker word, op een degelijk tijdstip, en het is nog donker.

Lijstjes. Ik heb een lijstje met dingen die ik graag nog wil doen, plaatsen die ik nog wil zien en dieren die ik graag in hun natuurlijke leefomgeving wil zien. Dit jaar heb ik de pinguïns van m’n lijstje af kunnen strepen. Vanmorgen om 3 uur ging de telefoon, het was Symen met het dringende bericht dat ik ‘NU!!!’ uit de patrijspoort moest kijken. Precies op me af kwam er een Orka, een levensechte Orka en zijn/haar eigen leefomgeving en niet in Sea World – San Diego. In Alaska en Antarctica heb ik ze voorbij zien zwemmen maar lang niet zo dichtbij als vanmorgen. Wow, dit is echt geweldig! Er hebben Orka’s voor mijn patrijspoort gezwommen, echt te gek! Volgende dier op mijn lijstje is een Eland!

De rest van de dag heb ik vooral genoten van het feit dat ik een Orka heb gezien! Wow, hopelijk zien we er nog een paar wanneer we onze weg naar Bergen maken. Terwijl we dat doen heb ik m’n boek, Spotgaai van Suzanne Collins, al uitgelezen en zit nu in twijfel wat ik nu wil gaan lezen. Ook heb ik geconstateerd dat ik te weinig wol heb voor m’n sjaal … als dat de enige zorgen zijn die je op een dag kan hebben dan is dit een prachtige dag!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.