Loading

Dublin, Ierland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Dublin, Ierland

Are you still here? Welcome home! Nice to have you back … Ben weer op de Prinsendam en het voelt als thuis. Na een voorspoedige reis zit ik in de Ocean Bar te genieten van een drankje en Serendipity Quartet terwijl er thuis genoten wordt van de Gondelvaart en Lowlands.

Met regelmaat trek ik erop uit om Symen te zien, maar denk niet dat ik nog nooit zo’n voorspoedige reis heb gehad als vandaag, het opstappen in Amsterdam niet meegeteld. Vannacht in Koedijk geslapen en om kwart over zes al onder de douche en in de kleren. Zeven uur zaten mama, Anne en ik in de auto, papa moest vandaag gewoon werken en daardoor werd er afscheid in de bijkeuken genomen. Zonder enige tegenslag arriveerde we een ruim half uur later op Schiphol, we dachten even dat we niet konden parkeren maar ook dat viel mee.

De zuidelijke provincies moeten alweer naar school, toch was het een drukte van jewelste op Schiphol, zo eentje waarvan je denk ‘oh nee, nu moet ik uren bij de douane staan’. Laat je geen dingen wijsmaken want voor ik het wist was ik ingecheckt bij een digitale grondstewardess en nam een grondstewardess van vlees en bloed mijn koffers in ontvangst. Terwijl ik voor koffie zorgde nam mijn moeder het initiatief om aan een net vrijgekomen tafeltje te gaan zitten en zo zaten we binnen 10 minuten aan de koffie. De drukte liet ons besluiten dat het slim was om rond half negen richting de douane te gaan, wat daar gebeurde leek wel een Hans Klok act … na enkele seconde stond ik vanaf achter de douane naar Anne en mama te zwaaien, tot in September Nederland en Ierland here I come!

Zelfs de vertraging van het vliegtuig vanaf Schiphol kon er niet voor zorgen dat we te laat in Ierland aankwamen. Voor ik het wist stond ik met m’n koffer op de bus richting het centrum van Dublin te wachten, klaar om het avontuur aan te gaan. Wat is Dublin een levendige stad, eentje waar ik wel een lang weekend kan genieten van de mensen, lekker eten en drinken. Symen kwam met de bus vanaf het schip richting het centrum van Dublin en daar hebben we genoten van het goede leven met de warme zon op ons bol!

Was een heerlijk dag in het gezellig Dublin, waar toch ook de sporen van de recessie te zien zijn. Op elke hoek van de straat zit wel iemand met een bekertje te vragen voor een bijdrage. Toch zag het in de winkelstraten zwart van de mensen die tassen met waar aan hun armen hadden hangen. De winkelstraten hebben we achter ons gelaten en we hebben de gezelligheid van Temple Bar opgezocht, een gebied vol barretjes en restaurantjes. Bij ‘Porterhouse’ hebben we genoten van huis gebrouwen biertjes met een heerlijke lunch, op deze manier had ik nog wel een tijdje in Dublin kunnen blijven maar het was tijd om richting de Prinsendam te gaan.

Inmiddels heb ik hier het afgelopen jaar alweer ruim vier maanden doorgebracht en kan niet ontkennen dat ik me hier op m’n gemak voel. Buiten het iedereen weer gedag zeggen om was het een avond van uitpakken, de hut op orde krijgen en me realiseren dat ik vandaag weer een land van de lijst af kan schrappen, Ierland. Heb dit jaar al zoveel verschillende landen mogen bezoeken en ik kan er geen genoeg van krijgen! Het wordt tijd dat ik ergens wat langer verblijf dan een dag of wat zoals nu.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.