Loading

Dunmore East, Ierland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Dunmore East, Ierland

De tijd lijkt wel stil te hebben gestaan hier in Ierland, het groene landschap strekt hier kilometers en overal waar je kijkt lijkt wel een kerk, kathedraal of kasteel te staan dat het uitzicht al honderden jaren siert. Wanneer je de auto’s en moderne wegen wegdenkt komen de Middeleeuwen weer tot leven.

Gelukkig hoefde ik vandaag niet met 25 passagiers in een paardenkar om Zuid Oost Ierland te bewonderen, in de vroege ochtend stond er een luxe touringcar op ons te wachten. Ons wandelend geschiedenisboek van vandaag was Kay, een dame die in vol enthousiasme ons vertelde over de omgeving. Michael zorgde ervoor dat de bus op de juiste weghelft bleef, ik even blij dat ik niet hoefde te rijden!

Het enige wat je kan doen, wanneer het landschap aan je voorbij trekt, is genieten. Wat een prachtig uitzicht, nu begrijp ik wel waarom er zoveel mensen zijn die zo door Ierland gefascineerd zijn. Het landschap heeft iets magisch over zich, helemaal toen we aankwamen bij Cashel. Van buiten zag het er prachtig uit, helaas stond het van binnen helemaal in de stijgers. Desalniettemin, is het niet voor te stellen dat zolang geleden dit is gebouwd en zoveel er nog steeds. Hier hebben ooit mensen gewoond en was er een midden plaats met een markt. Zo’n gek idee.

Niet alleen in Nederland kan ik genieten van Oma’s keuken, ook in Ierland bij Granny’s Kitchen. De lunch bestond uit een stevige groentesoep, kip en Ierse groentes en een warme appel crumble. Het was heerlijk, nu hadden we weer energie om verder te genieten van deze prachtige dag. Het was wel bewolkt maar de temperatuur was warm en aangenaam. We hadden een uur in het dorpje om vrij rond te lopen, na afloop bleek er veel meer te doen te zijn dan alleen het bewonderen van de prachtige gevels en felgekleurde deuren. Onder het restaurant bleek een klein historisch museum te zijn welke ik helaas had gemist.

Cahir Castle, een speel paradijs voor kinderen. In dit kasteel mag iedereen elke deur open maken, die niet op slot zitten en alleen dicht, en je mag elke trap op en af klauteren om de geheime plekjes van het kasteel te ontdekken. Een heerlijke plek om je weer even kind te voelen. Het werd wel direct duidelijk dat de mensen tijdens het bouwen van dit kasteel kleiner waren dan nu, moest aardig bukken. Nu bleek het ook expres te zijn, wanneer mensen bukken doen ze dit met hun hoofd naar beneden en was het voor de ridders het perfecte moment om indringers knock-out te slaan.

In het verleden blijven hangen is niet altijd goed, het was tijd om weer terug te gaan in de tegenwoordige tijd. Net op tijd kwamen we aan bij de pier en konden de mensen van mijn tour direct in de tender naar het schip, net op tijd om aan te schuiven bij het diner. Ik was niet zo slim en ging eerst wat dingen doen in de hut en richting Symen, later kwam me dit duur te staan. Het schip ging nogal aardig heen en weer, doordat mijn maag aardig leeg was kreeg het weer grip op mij en ging niet alleen het schip aan de rock ’n roll, maar ook mijn maag. Na even op bed liggen en een goede maaltijd kwam m’n maag weer tot rust en konden Symen en ik van de film genieten. We zijn begonnen aan de Honger Spelen, doordat de rock ’n roll van het schip ook slaapverwekkend kan werken hebben we besloten de film te pauzeren en gebruik te maken van het wiegende effect van het schip.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.