Loading

Tilbury, Verenigd Koninkrijk

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Tilbury, Verenigd Koninkrijk

‘Londen international Cruise Terminal’, kilometers verwijderd van het stadscentrum staat dat boven het gebouw waar de Prinsendam vandaag aanlag om nieuwe passagiers aan boord te nemen. Vorige zijn ben ik hier afgestapt en hebben Nathalie en ik een aantal dagen genoten van de drukte in Londen. Een heerlijke paar dagen waren dat maar het heeft me wel doen besluiten dat, wanneer het niet noodzakelijk was, ik niet meer van de Cruise Terminal in niemandsland naar Londen of één van de vliegvelden, nog verder van het centrum verwijderd, zou reizen. Dit heeft Symen en mij doen besluiten om een enkeltje Dublin te boeken, in een mum van tijd stond ik in het stadscentrum en vanaf daar bij het schip.

Yvonne, de vrouw van de hooft machinekamer, vertelde me tijdens de Noorwegen cruise dat je je goed kan vermaken in Gravesend. Met de pont ben ik over gegaan en als eerste stond ik in de Primark, het was nog heerlijk rustig en alle kleren lagen nog netjes op hun plaats. Heb door de winkel gestruind en wat kleding gepast, heb de winkel verlaten met een cadeautje voor m’n zusje. Het winkelgebied in Gravesend is aardig groot maar het aanbod van winkels sloot niet echt aan bij mijn smaak. De koffie wel, 20 minuten wifi en een kop koffie later heb ik het centrum van Gravesend weer verlaten.

De hal van de cruiseterminal zat al vol met nieuwe passagiers toen ik mijn weg terug vond naar het schip. Omringt door nieuwe gasten heb ik me een weg naar het schip gebaand en konden Symen en ik onze zoektocht naar Jeff en Joyce starten. We hebben dit koppel ontmoet tijdens de Zuid-Amerika reis. Denk je dat ik, of Symen, weinig thuis ben geweest dit jaar? Dan zou je moet Jeff en Joyce moeten praten, ze schatten dat ze een dag of 50 in hun huis in Tampa hebben besteed dit jaar. Sinds ze gestopt zijn met werken reizen ze de hele wereld over, doen ze niet verkeerd!

Onze zoektocht eindigde bij het gouden borden restaurant. Daar vonden ze, net klaar met een reservering maken voor het diner van 31 augustus. In het Lido hebben we genoten van de lunch en flink bij gekletst. Erg gezellig weer, we kijken uit naar de avond waarop we aan kunnen schuiven bij hun tafel en verder kunnen kletsen.

Aankomende cruise bestaat uit weinig zeedagen en omdat ik mezelf ken heb ik vandaag genoten van het even lekker niets doen … althans zo noem je dat wanneer je lekker je boek leest, verder aan je sjaal haakt en geniet van grote bekers thee! De film van vandaag was Mr. Poppers Pinguïns, ben geen Jim Carrey fan maar heb wel genoten van de pinguïns in deze film. De avondvoorstelling bestond uit ‘Salmon Fishing in the Yemen’, een romantisch drama/komedie met een verrassende wending. Alles is mogelijk zolang je er maar in geloofd, dat is de moraal van deze film. Het geloof hoeft niet verbonden te zijn met een God, het kan ook geloof zijn in iemand, een plan, maar vooral het geloof in jezelf! Deze film krijgt een 8.5.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.