Loading

Lerwick, Shetland eilanden

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Lerwick, Shetland eilanden

Ruim een half jaar geleden bracht ik met de Prinsendam een bezoek aan de Zuidelijke Shetland eilanden. Althans een bezoek … we mochten het vanaf de zee bekijken en er van genieten. Vandaag stond ik met beide benen op Shetlandse bodem en kon ik genieten van het uitzicht. Wat een schatje dorpje is Lerwick, eigenlijk zouden Symen en ik gaan lunchen met twee Couch Surfers die ik online heb ontmoet, maar helaas moesten zijn werken in één van de lokale hotels.

De ochtenden op de Prinsendam hebben een routine gekregen, ik help met het klaar maken van de gasten om op tour te gaan, daarna gaan Symen en ik lekker ontbijten en wanneer hij nog even een uurtje gaat werken kruip ik achter de computer of in m’n boek. Zo ook vanmorgen en tegen het middaguur zijn we samen op pad gegaan om Lerwick onveilig te maken.

Van Jani en Alex hadden we wat adressen gehad om te gaan eten, ook hadden ze ons voorzien van een volledige kaart met tips van winkels en wandelroutes. De shuttlebus van het schip zette ons af in het centrum van Lerwick en vanaf daar zijn we langs de waterkant gelopen. Wat een mooi uitzicht, het lijkt heel erg op de Falkland eilanden. Zo groen en schattige huisjes. En het dorpje op zich had nog aardig wat te bieden, een groot aantal winkels in diverse soorten handel en genoeg restaurantjes om voor de innerlijke mens te zorgen. Wij zijn bij Oslas gaan zitten en hebben daar heerlijk geluncht, lekker met z’n tweetjes en even geen werk.

De middag werd gevuld met wifi, koffie drinken, de lokale boekwinkel bezoeken en vooral genieten van het pittoreske stadje. Zo voelt dus vakantie! Heerlijk. We hadden het ook zo getroffen met het weer, de zon scheen de hele dag en dat maakte het alleen maar aangenamer dan het al was.

Symen zit op de 04.00 – 08.00 uur en 16.00 – 20.00 uur wacht, op het moment dat hij aan het werk was heb ik lekker genoten van de film ‘Big Miracle’ over de drie walvissen die gevangen zaten in het ijs van Alaska. Na de film en de wacht hebben we heerlijk gegeten in de Dining Room, vanavond was het formele avond en we hebben het daar even van genomen. Totaal opgedoft hebben we genoten van heerlijk eten en een prachtige zonsondergang. Daarnaast werden we getrakteerd door zeehonden die door het water gleden, echt een prachtig gezicht. We komen steeds dichtbij het koude noorden, kan niet wachten om de eerste walvissen te zien!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.