Loading

Klaksvik, Faeröer eilanden

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Klaksvik, Faeröer eilanden

Een eiland zonder gevangenissen en gevangen, klinkt het niet als een sprookje? Iedereen die een misdaad pleegt op de Faeröer eilanden moet zijn tijd uitzitten in Denemarken. Eén van de leuke weetjes die ik te weten ben gekomen over het eiland waar we vandaag waren. Wist je bijvoorbeeld dat de actrice in de serie The Killing een trui draagt met een patroon uit de Faeröer eilanden?

Miljoenen jaren geleden zijn de eilanden waaruit de Faeröer bestaan gevormd, zo’n 1400 jaar geleden hebben de eerste mensen hun voet op de eilanden gezet en probeerde Noorse immigranten hun geluk hier te vinden. Bij aankomst zag je overal kleine afzettingen voor schapen, die hebben ze hier echt overal. Mocht m’n zus het in de schapen gaan zoeken, ze is nu helemaal in de koeien en geiten, dan kan ze naar mijn idee hier per direct terecht.

Had keuze ten overvloed als het ging over de activiteiten van vandaag. Kon naar het Noorden van het eiland Eysturoy, kon de ‘countryside’ van datzelfde eiland onveilig maken of een boot bezoeken benaamd de ‘The Dragin’. Mocht dat niet genoeg zijn dan kwam er ook nog een panorama tour en het verleden & toekomst van Klaksvik bij. Keuze genoeg, toch heb ik geen van deze opties gekozen. Sinds ik met Symen samen ben hoor ik al grootse verhalen over de lunch hamburger van het ‘Gouden borden restaurant’. Jeff en Joyce zijn gasten die we ontmoet hebben tijdens de Zuid Amerika reis en zij boden ons voor vandaag een lunch aan in dit restaurant, ja dat konden we natuurlijk niet afslaan!

Wel de, inmiddels beroemde, tourdispatch gedaan, ontbeten en daarna ben ik met de shuttle bus naar het centrum van Klaksvik gegaan. Een heel erg klein maar knus centrum. Aan het centrale plein zitten het VVV en de bibliotheek. Om de hoek zat de boeken-/speelgoed-/koffer-/kantoorartikelen-/schoolspullenwinkel en wanneer je de andere kent op gaat kom je bij het beroemde kerkje van dit dorp. Heb aan alle vier de locaties een bezoek gebracht, het was een heerlijke dag. Het weer viel alles mee en kon gemakkelijk zonder muts en handschoenen naar buiten.

Voor het middaguur terug naar het schip, de middag dispatch gedaan en daarna was het de hoogste tijd om naar de lunch te gaan. We waren met zo’n zessen, Jeff & Joyce, Ellen & Larry en Symen & ik. Alle zes begonnen we met de ‘vier soorten uien’ soep en hadden we als hoofdgerecht allemaal de hamburger. Wel op onze eigen manier gebakken en met je persoonlijke favoriete kaas. De hamburger is zo speciaal omdat hij van Filet Mignon is gemaakt, het zo ontzettend mals! Eerst wist ik dat nog niet maar dit is echt de beste hamburger die je kunt krijgen! Voor iedereen die zijn hand op een Pinnacle burger kan leggen moet hem met beide aannemen. Na de drie-gangen en driesterren lunch was het tijd voor een middagdutje, viel zowat in slaap van dat lekkere eten en dat glaasje wijn.

Heb de rest van de dag lekker niets gedaan, en wie mijn inmiddels kent weet dat mijn niets doen bestaat uit filmpje kijken, muziek luisteren, boek lezen, beetje haken, theetje drinken … heerlijk! Me alvast voorbereidend op de avond, er waren twee plaatsen vrijgekomen voor vanavond aan de tafel van Jeff & Joyce, aangezien Symen en ik graag in de Dining Room eten hebben we de uitnodiging van vanavond natuurlijk direct aangenomen! We zaten nog vol van de lunch, toch kon het diner niet stuk. We hebben een ontzettende leuke avond gehad, als opvolging van de middag. Heerlijk. Als afzakkertje nog even een drankje gedaan in de Ocean Bar, genietend van het Serendipity Quartet. Die avond hebben we heerlijk geslapen, of het van de wijntjes komt of van het lekkere eten? Misschien wel van beide!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.