Loading

Nog één nachtje slapen

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Nog één nachtje slapen

Morgen begint het grote avontuur, dan stappen Symen en ik op het vliegtuig naar Indonesië. We hebben er zo naar uit gekeken. Eerder dit jaar kwam Azië op ons pad en nu is het eindelijke zover. We zijn ingecheckt, de vaccinaties zijn eerder gehaald en ook de visums zijn al even geleden geregeld! Wij zijn er klaar voor.

De reis begint morgen in Koedijk, daar stappen we in de auto bij m’n ouders die ons naar Schiphol brengen. Vanaf daar brengt KLM ons via Kuala Lumpur naar Jakarta. Als het goed is staat daar Ujang op ons te wachten, onze gids voor 3,5 week. We kennen Ujang nog niet persoonlijk maar hij maakt al helemaal deel uit van onze reis. Via een goede vriendin zijn we in contact gekomen met Tjerk en Ninik, Ninik is Javaanse en deze twee mensen hebben elk hoekje van Java al gezien. Zij hebben Symen en mij geadviseerd welke plekken de moeite waard zijn om te bezoeken en hebben ons in contact gebracht met Ujang.

De planning is om drie nachten in Jakarta te blijven, Ujang heeft voor ons de reservering gemaakt bij Guesthouse Gondia. We willen graag naar het voormalige eiland Onrust en we hebben een lunchafspraak met vriendin Anouk op zaterdag. Zij is in Indonesië voor een studieopdracht en vakantie, zo leuk dat ik haar daar ga zien.

Verder is het plan om op 8 december te eindigen in Semarang want daar gaan Symen en ik aan boord van de MS Volendam. In de tussentijd hopen we Java te mogen ontdekken en de plaatsen te mogen bekijken waar mijn Opa Muis en Symen zijn Opa Nijboer hebben gezeten tijdens de Indië oorlog. De afgelopen weken heb ik een hele stapel boeken geleend bij de Bibliotheek over dit onderwerp en ben een beetje bij. Uit de boekenkast van de moeder van een vriend heb ik het boek ‘Asta’s Ogen’ van ‘Eveline Stoel’ te leen, die gaat in de handbagage.

Na 8 december zal ik Azië ontdekken op de MS Volendam. Via Singapore naar Thailand, Vietnam en Hong Kong en vanaf daar gaan we via Vietnam naar China, Thailand, Cambodja en Singapore. Een hele mooie reis in het vooruitschiet. M’n vakantieboek staat al vol met leuke tips die ik gevonden heb op het internet en in de diverse reismagazines die onze kast rijk is. Mocht iemand nog een hele leuke tip hebben, deze zijn altijd welkom!

Vanaf hier hou ik iedereen op de hoogte van onze Aziatische avonturen. Nu ga ik de laatste dingen pakken en nog even genieten van m’n eigen bedje!

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.