Loading

Ceribon – Pangandaran

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ceribon – Pangandaran

Vandaag beloofd een lange dag in de auto gaan worden, we gaan namelijk van de noordkust het eiland oversteken naar de zuidkust, naar Pangandaran, om daar morgen de Green Canyon te bezoeken.

Zoals gister tijdens het inchecken besteld arriveerde het ontbijt op onze kamer keurig netjes om 08:30. We hadden specifiek ‘Tida Gula’ (geen suiker) besteld in de thee en koffie, maar bij de eerste slok ging onze mond gelijk scheef staan van de kilo’s suiker, gelukkig werd dit voor Symen meer dan goed gemaakt doordat ze hagelslag bij het ontbijt serveerde. Ook Ujang was stipt want om 9 uur stond hij met de auto voor de deur. Hij had vannacht in zijn eigen bed geslapen. Na een korte city tour via de haven, Kraton en de moskee zijn we op weg gegaan naar Pangandaran. We reden door voornamelijk door rijstvelden, die waren op de meest mooie plekjes tegen de bergen aangeplakt. Het was echt een prachtige rit, wat ook opviel is dat ze hier overal een moskee hebben. Overal waar je wilt bidden is dit mogelijk, een stoepa op het dak en ernaast de luidspreker en je hebt een moskee. Sommige zijn prachtig met de meest mooie kleuren en stoepa’s en andere zijn weer heel sober en bijna verstopt in het straatbeeld.

Vandaag hebben we foto hunt van gister doorgezet en uiteindelijk vonden we een ‘familie brommer’ vol gepropt met 2 volwassenen, 1 kind en een aantal dozen, missie geslaagd.

Rond 5 uur kwamen we aan in Pangandaran, een dorpje gelegen op een schiereiland. Zowel aan de oost- als westkust zijn stranden, de oost kant is voor de vissers en de west kant voor de toeristen. De zuidkant van het schiereiland is een nationaal park met een hele mooie natuur en wilde dieren als we de gidsen mogen geloven.

Eerst bracht Ujang ons naar een vriend van hem, welke volgens Ujang een mooie kamer voor ons had. Na een grondige inspectie van onze kant waren we niet zo tevreden. De vriend van Ujang nam ons daarna mee opzoek naar een ander hotel. Uiteindelijk zijn we bij hotel Pan geëindigd, waar we warm water, airco, een twee persoonsbed en wifi hebben. Nou ja wifi, we hebben netwerk verbinding maar er hangt geen werkend internet achter, dat is dan weer jammer. Gelukkig hielp de vriend van Ujang met afdingen en slapen we hier voor een redelijke prijs, hotel aan de boulevard.

De vriend van Ujang had ons bij de afgedongen prijs inclusief ontbijt beloofd, toen hij wou vragen tot hoelaat er ontbijt was kwamen we erachter dat het restaurant van het hotel failliet was en er dus geen ontbijt bij was, niet getreurd, Ujang en zijn vriend zouden ontbijt voor ons regelen voor morgenochtend.

Na wat opfrissen zijn we gaan eten bij restaurant Relax, dit wordt gerund door een Zwitserse vrouw. Het menu stond vol lekkere dingen, zo ook westerse gerechten, maar we hebben vandaag weer traditioneel Indonesisch gegeten, rijst met groente en voor Symen vlees en voor mij kip in kokossaus. Na het eten wilden we ergens koffie gaan drinken waar ze ook wifi hadden, volgens het restaurant was er geen plek in de buurt die dat aanbood, misschien wouden ze ons zelf wel houden voor nog een drankje. Nadat we hadden betaald barste de hemel open, we hebben toen maar besloten terug te gaan naar het hotel om de blog bij te werken en kaartjes te gaan schrijven. Na nadere inspectie in de ANWB-gids en de Lonely Planet is er om de hoek van het hotel een koffiecafé dat wifi en koffie aanbied, we gaan morgen op jacht!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.