Loading

Sihanoukville, Nog één nachtje slapen.

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sihanoukville, Nog één nachtje slapen.

Morgen is het zover, dan vliegen we van Bangkok via Singapore naar Cairns. Eerder dit jaar troffen we de voorbereidingen voor dit gedeelte van de reis en boekte we het hotel voor de eerste paar dagen, een duiksafari op de Great Barrier Reef, een camper, een vlucht vanaf Melbourne naar Sydney en het hotel voor de laatste paar dagen. De rest in het midden staat allemaal nog open. We merken wel waar de camper ons naartoe brengt. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

De afgelopen dagen stonden in het teken van aan de ene kant niets doen en aan de andere kant onze persoonlijke spullen uitzoeken. Wat nemen we mee naar huis, wat laten we hier en wat sturen we alvast per post naar huis. Ook hebben een heleboel spullen een nieuwe huis gekregen, waarvan ik vandaag het laatste deel heb afgeleverd.

Eerder in Sihanoukville bracht één van de meiden van de excursies een bezoek aan een kindertehuis, Village des Enfants Sihanoukville. Van huis uit heb ik altijd geleerd om te delen, elke maand heeft mijn Oma inzameling voor de voedselbank via de kerk en elke maand zorg ik dat er wat boodschappen haar kant op gaan voor in de kratten. De afgelopen maanden zat dat er niet in en daarom had ik besloten om onderweg schoolspullen te verzamelen voor het tehuis in Sihanoukville. En zo vertrok ik vanmorgen in de tuktuk met een boodschappen tas vol pennen, potloden, stiften, schriften, kleurplaten, tandenborstels, kleding en andere nuttige spullen.

Aangekomen werd ik verwelkomd door de Engelse lerares, eerder had ik gesproken met Khanda maar zij moest voor een belangrijke afspraak helaas afzeggen voor vandaag, zij liet me binnen en stelde me voor aan een Franse vrijwilligster en aan twee moeders van het tehuis. Op het moment wonen hier 38 kinderen in diverse woningen op het terrein. In elk huis woont een ‘moeder’ met haar ‘kinderen’. De moeder kookt voor het gezin, leert de kinderen alles over het huishouden en zorgt voor de kinderen zoals een moeder dat doet. Overdag gaan de kinderen naar school in het dorp en s’avonds worden de kinderen bijgeschoold in Engels en Frans. Het tehuis word gerund door een Franse organisatie in Marseille, zodoende dat de kinderen ook Franse peetouders hebben. Zij ondersteunen de kinderen financieel, elke maand hebben zij contact met de kinderen via post of email en het streven is dat de peetouders hun peetkinderen om de twee jaar komen bezoeken.

‘Village des Enfants’ is overigens geen weeshuis, de meeste kinderen die hier wonen hebben ouders. Wegens omstandigheden kunnen zij niet voor hun kinderen zorgen en wonen ze daarom hier. Er waren maar weinig kinderen vanmorgen, iedereen zat op school, maar de kinderen die er waren zagen er gelukkig en verzorgd uit!

Na een rondleiding over het terrein was het tijd om weer terug naar het schip te gaan om de laatste spullen uit te zoeken en de rest in te pakken! En op dat punt zijn we nu gekomen, alles is uit de kastje en de laatjes en ligt nu op bed, klaar om de koffer in te gaan.

 

De afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen, kan het eigenlijk nog niet helemaal geloven dat we nu echt weg gaan en beginnen aan ons volgende avontuur! Natuurlijk hou ik iedereen via Muis op Reis op de hoogte van alle avonturen. Voor de Instagrammers onder ons, ik ben ook de volgen op Instagram! www.instagram.com/martinemuis Voor nu wens ik iedereen een fijn weekend! We spreken elkaar snel.

Reisplanning Australië
Vrijdag        16 december 2016            Bangkok – Singapore
Zaterdag     17 december 2016             Singapore – Cairns
17 – 19 december 2016     Cairns
19 – 21 december 2016     Duik excursie Great Barrier Reef
21-22 december 2016      Cairns
22 december – 10 februari 2017    Camperhuur van Cairns naar Melbourne
Vrijdag        10 februari 2017               Melbourne – Sydney
10 – 15 februari 2017        Sydney
Woensdag  15 februari 2017                Sydney – Doha
Donderdag 16 februari 2017               Doha – Amsterdam

Village des Enfants Sihanoukville
Khanda Sam
Corey Koma Krong Psaseihanouk (near Watkrom? N Tahnean pagoda)
Tel.: 016951396
khanda_sam@yahoo.com

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.