Loading

Ho Chi Minh City, Vietnam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Ho Chi Minh City, Vietnam

Even schrok ik wakker om vier uur, was ik niet toevallig de wekker vergeten te zetten voor een zonsopkomst?! Maar nee, vanmorgen was het mogelijk om lekker uit te slapen. Na het ontbijt zouden we elkaar in de lobby ontmoeten om half 10, de perfecte tijd om rustig aan te kunnen doen en op je gemak met een krantje te ontbijten. Nu werd ik toch redelijk op tijd wakker door aanmoedigende klanken, toen de gordijnen open waren zag ik waar ik wakker van werd … minstens 100 bouwvakkers stonden onder aanmoediging van de frontman hun ochtendoefeningen te doen! Het was bijzonder om te zien, daarna gingen ze allemaal zitten en kregen ze nog een inspirerende speech. Althans, daar leek het op!

 

Na de ochtendgymnastiek werd het tijd om Ho Chi Minh stad te bezichtigen, een stad waar de Vietnamese groente en Franse stokbroden nog steeds naast elkaar liggen op de markt. We brachten een bezoek aan de markt, de Notre Dame kathedraal en het naast gelegen postkantoor dat nog van de hand van Eifel komt.

 

Wie voor 1975 geboren is herinnerd zich vast wel de Noord Vietnamese tank die hier door de hekken van het paleis van de president reed. Het hek is inmiddels hersteld, maar verder is er weinig veranderd, behalve dat het paleis nu dienst doet als museum. Zelfs de kelder, waar alle beslissingen rondom de Vietnamese oorlog werden gemaakt, is opengesteld voor publiek. Je stapt terug in de tijd terwijl je de trap afloopt, draaitelefoons en landkaarten herinneren aan de oorlog en de schade die het heeft aangericht. Ik bedacht me opeens dat m’n Oma vast ook nog wel een paar van deze telefoons in de kelder of zolder heeft staan!

 

Onze laatste stop was bij het Historisch Museum, welke gebouwd is in 1929. Dit kleine museum heeft een mooie collectie van artefacten welke de evolutie van de Vietnamese cultuur illustreren. Van de Bronstijd Dong Son beschaving tot Cham, Khmer en Vietnam zoals vandaag de dag.

 

Na een uitgebreide lunch was het tijd om richting het schip te gaan, onze drie daagse trip zit erop en moe en voldaan arriveerde we eerder vanmiddag voor de Volendam. Wat een geweldige ervaring, drie steden in drie dagen. Ik ben er inmiddels achter dat de Japanse manier van reizen niet voor mij is weggelegd, ik neem liever de tijd voor het bezichtigen van nieuwe plekken. Toch had ik dit voor geen goud willen missen en kan ik iedereen aanraden om op reis te gaan naar Cambodja en Vietnam. Beide landen heeft namelijk heel veel te bieden!

 

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.