Loading

Hanoi, Vietnam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Hanoi, Vietnam

Al een aantal jaren staat het bezoeken van de Vietnamese hoofdstad, Hanoi, op m’n verlanglijstje. Helaas is het door de lange reistijd niet altijd mogelijk om vanaf de boot vanuit Halong Bay die kant op te reizen. Gelukkig hadden we vandaag een vroege aankomst en een laat vertrek waardoor het mogelijk werd om die kant op te gaan!

Gelukkig was ik voorbereid op de 3,5 uur durende busrit. Had genoeg leesvoer mee en ook was m’n rugzak goed gevuld met water en lekkers voor onderweg. Het leek zowat op een schoolreisje! De landschappen waar we langs reisde verschilde per stuk, aan het begin zagen we de krijtrotsen van Halong Bay aan onze linker kant, daarna kwamen de mijnen en later de prachtig groene rijstvelden. Zeker niet een rit om je te vervelen.

Eindelijk aangekomen in Hanoi was het eerste genieten van een traditionele lunch, heerlijk Vietnamees gegeten. Waar ik alleen niet zo’n fan van ben zijn Vietnamese groente soepen, het lijkt wel alsof er gelatine inzit waardoor de soep net te dik word en meer op drilpudding of snot begint te lijken.

Na de lunch was het tijd voor een wandeling door de oude stad. Tijdens het wandelen kreeg ik echt zin om hier te blijven, lekker in de winkeltjes te neuzen en plaats te nemen op een terras. Hanoi leeft, uit de winkels klinkt muziek, op straat kom je allemaal straat verkopers tegen en de lokale bevolking en de toeristen lopen door elkaar heen. Nu is een stedentrip naar Hanoi misschien niet het meest voor de hand liggende, maar het is voor mij zeker een stad die in het rijtje thuishoort. Het leeft er, het is er gezellig en ik krijg er een goed gevoel van in mijn onderbuik.

We vervolgde ons avontuur door Hanoi en kwamen uit bij de tempel van Literatuur waar net een afstudeerfotoshoot gaande was. Allemaal dames in prachtige kostuums stonden blij met hun hoedje te gooien. Het was een mooi gezicht, volgens onze gids waren ze allemaal afgestuurd als accountant. We kregen de kans om de hele tempel te bezichtigen, ik vond het echter leuker om van een afstandje naar de meiden en hun familie te kijken.

Tijdens de tour werden we ook nog even herinnerd aan de gruwelijke vietnamoorlog, we bezochten namelijk het ‘Hilton’ van Hanoi. Het ‘Hilton’ functioneerde als gevangenis tijdens de oorlog, foto’s heb ik niet gemaakt dus je moet op m’n woord geloven dat het geen gezellige plek was om je tijd door te brengen. Mocht je geïnteresseerde zijn in de Vietnamoorlog dan is een bezoek zeker de moeite waard, zo niet dan kan je het ‘Hilton’ met een gerust hart overslaan.

Voor het diner sloten we de dag af met een bezoek aan de tombe van Ho Chi Minh en zijn voormalige residentie. Onze gids vertelde dat de oud-president een paar dagen geleden terug is gekomen van een bezoek aan Moskou, waar hij elkaar jaar een beetje word opgepoetst. Gelukkig is de tombe alleen geopend in de ochtend, ik hoefde namelijk niet echt oog in oog te staan met de Ho Chi Minh. We maakte een wandeling langs de woning van de oud-president en bezochten als laatste de ‘One Pillar Pegoda’.

Met z’n alleen heerlijk gegeten, weer een volledige Vietnamese maaltijd vergezeld door een lokaal biertje. De rit naar huis ging voorspoedig, iedereen knapte een uitje terwijl de meters asfalt onder de bus doorgleden. Moet zeggen dat de lange busrit zeker de moeite waard was, ik zou het zo weer doen! En Hanoi blijft op m’n lijstje staan, alleen hopelijk tijdens het volgende bezoek voor een langere periode.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.