Loading

Hoi An, Authentiek Vietnam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Hoi An, Authentiek Vietnam

We kennen allemaal de mooie plaatjes uit de reisgidsen of van menig Instagram pagina. Uren kan ik door reistijdschriften bladeren en deze prachtige foto’s bewonderen. Instagram bied een nog grotere collectie aan prachtige foto’s, van zowel amateur als professionele fotografen. Over twee weken gaan we richting Australië en nu volg ik al diverse bijdragers om te zien wat ons te wachten staat ‘Down Under’!

Wanneer je opzoek gaat naar informatie over Vietnam stuit je op veel plaatjes gemaakt in Hoi An. Een plek waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan, dit is wat je verwacht te zien wanneer je door Vietnam reist. Vier jaar geleden brachten Symen en ik, apart van elkaar, al een bezoek aan Hoi An en sinds dien zijn we verliefd. Dat gebeurt overigens met het grootste gros van de mensen die Hoi An bezoekt, op sommige plekken kan je gewoon meerdere keren terug komen en nog steeds dat bijzondere gevoel ervaren.

En zo hadden we gisteravond al alle spullen klaargezet om vanmorgen richting Hoi An te vertrekken. Er waren twee stoelen voor ons gereserveerd op de transfer en Symen had wat uren vrij kunnen regelen. Op het moment dat de wekker ons wekte wisten we eigenlijk al genoeg, hier was iets niet in orde. We waren veel te ver van het vaste land verwijderd, de tv en een bericht van de kapitein bevestigde ons vermoeden. Door het slechte weer konden we niet aan de beschikbare kade liggen, gelukkig zou om acht uur een vrachtschip uit de haven vertrekken en rond tien uur konden we op zijn plekje aanmeren. Gelukkig bleek er niet alleen een andere kade voor ons beschikbaar te zijn, ook was het mogelijk de tours later te laten vertrekken en stonden we later op de dag klaar om richting Hoi An te gaan!

Het weer daarentegen had besloten om de hele dag hetzelfde te blijven, met bakken viel het water uit de hemel. Gelukkig waren wij gewapend met een paraplu, poncho’s en beschikken onze rugzakken ook over een eigen regenjas. Mijn Oma heeft me altijd geleerd dat we niet van suiker zijn en niet smelten als het regent! Ronddwalen in een stadje in de stromende regen is natuurlijk niet zo gezellig als wanneer het droog is, toch hebben we ons super vermaakt! Wat te eten hier en wat te drinken daar, zo verplaatste wij ons door Hoi An bekeken we vanaf de overdekte terras de mensen die voorbij kwamen. Buiten rondslenteren in de straatjes en het bezoeken van de gezellige winkeltjes kan je hier heel erg goed mensen kijken. Geluk dat dit één van onze favoriete dingen is om te doen! Ondanks de regen hebben we ontzettend goed vermaakt en hebben wij het eten en drinken ons goed laten smaken.

Voor iedereen die een bezoek gaat brengen aan Vietnam, Hoi An mag je niet missen. Het is zeker de moeite waard, neem rustig de tijd en laat je totaal niet opjagen. Neem plaats op één van de mooie terrasje aan laat de wereld aan je voorbij trekken. Regen of zonneschijn, Hoi An heeft iets bijzonders over zich!

 

 

Favoriete adresjes om … te winkelen
Eigenlijk in heel Hoi An kan je goed winkelen. Let wel op dat afdingen in de meeste winkels de gewoonste zaak van de wereld is!

Favoriete adresje om … te lunchen!
Bistro M
Hoi An
Vietnam

Favoriete adresje om … wat te drinken!
Mango Mango
Hoi An
Vietnam

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.