Loading

Surabaya – Solo

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Surabaya – Solo

Vandaag houden we Oost Java verder voor wat het is en gaan we weer terug naar Midden Java waar nog genoeg te ontdekken valt. Onze eerst volgende stop is Surakarta, het toenmalige Solo. De autorit naar Solo bracht weer de nodige veranderingen in landschap met zich mee, wat begon met een landbouw zoals mais en groentes en bossen van teak plantages veranderde langzaam in prachtige rijstvelden die op de vlaktes waren aangelegd en later tegen de heuvel waren geplakt.

Bij aankomst in Solo hadden we al redelijk snel een hotel gevonden, voor een aangename prijs, welke centraal is gelegen. Na het inchecken afscheid genomen van Ujang, hij kreeg de avond vrij van mij. Later bleek dat Symen hem toch aan het werk had gezet, dat lezen jullie morgen, maar hier was ik buiten gehouden.

Na de omgeving van het hotel te hebben verkent zijn we uiteindelijk gaan eten in het restaurant van het hotel. Eenmaal aangeschoven gingen we bestellen, het bleek dat het merendeel wat wij wouden bestellen was uitverkocht. Na uiteindelijk toch nog een keuze gemaakt te hebben werd ons eten na een tijdje geserveerd. We lustte nog wel een biertje, aangezien onze eerste al op was, maar sorry die waren ook al op. Wij keken een beetje verbaasd, bier op? Ze zei dat het 15 minuten ging duren, dan was er weer nieuw bier. Onze vermoedens werden bevestigd, een van de restaurantmedewerkers werd naar de lokale buurtsuper gestuurd met wat geld om koude biertjes te kopen die een paar minuten later aan ons geserveerd werden. Over het eten waren we niet zo tevreden, we hadden een beetje westers gekozen en dat pakte niet zo goed uit. De volgende keer kiezen we weer gewoon Nasi Putih met een lekker vlees- of groente gerecht, kan hier niet mislukken!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.