Loading

Semarang

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Semarang

Onze laatste dag in Indonesië, morgen vertrekken we met de MS Volendam naar Singapore. Voor Symen het begin van een 4 maanden durende contract en voor mij nog een maandje vakantie. Op het programma voor vandaag hadden we gisteravond met grote letters UITSLAPEN gezet, aangezien dit voor Symen waarschijnlijk de laatste keer is voor de komende 4 maanden.

Om 12 uur kwam Ujang ons halen voor de laatste verplichtingen, lunchen, ijs eten bij Toko Oen en als belangrijkste langs het postkantoor. Voor de lunch hadden we wel zin in lokaal eten, wij naar een marktpleintje met allemaal etenstentjes. Toen we een leuk plekje hadden gevonden gingen we bestellen, veel van de gerechten waren uitverkocht. Ook zagen we bij andere restaurants op de menukaart staan dat gerechten verwacht werden, gewoon een andere manier van benoemen dat iets er niet is. Daarnaast hadden we zin in een kokosnoot, wij die bestelt en helaas smaakte onze kokosnoot niet lekker vers, zelfs Ujang zei dat het niet goed was dus dan moet het echt niet goed zijn. Dit heeft ons doen besluiten om naar een ander restaurant te zoeken. In het andere restaurant hebben we heerlijk gegeten, lekker Indonesisch.

Ondertussen was het 1 uur geweest en was het postkantoor open, op vrijdag sluit het postkantoor tussen de middag voor het wekelijkse bezoek aan de moskee. Bij het postkantoor vielen we weer eens in een heerlijke Indonesische post verassing, hier waren de tarieven bijna de helft goedkoper als in Malang. Deze waren zelfs nog goedkoper dan de tarieven die online stonden vermeld, ik liep dus met een zeer grote glimlach weer naar buiten. Voor 5.000 Rp., ongeveer €0,40, kan je hier een kaartje versturen en voor het dubbele kan je een A5 envelop posten van z’n 50 gr. Nu maar hopen dat de post voor die prijs wel net zo snel is als in Malang.

Over Malang gesproken, daar bij Toko Oen hadden we heerlijke geluncht en Symen hoorde aan boord van de Prinsendam een paar maanden geleden dat er ook een Toko Oen in Semarang was. De Toko Oen in Semarang specialiseert zich in ijs en wij hadden lekkere trek gekregen, ondertussen was de temperatuur opgelopen tot een graad of 35, dus dat ijsje ging er in als zoete koek.

Tijdens onze laatste dag wouden wij ons nog even laten verwennen, daarom hadden we gisteravond een massage geboekt in de Spa van het hotel. We waren op tijd terug bij het hotel voor de massage, nog even lekker ontspannen voor Indonesische prijzen. Na de heerlijke massage kwam Ujang ons ophalen voor het avondeten, hij had vanmiddag al een leuk restaurant wezen uitzoeken, zijn keuze was erg goed en we aten echt prachtig onder de sterrenhemel en met uitzicht over de stad. We hadden vanmiddag voor Ujang nog een aantal cd’tjes met muziek gebrand waaronder een kerst cd, toen we terug bij de auto kwamen bracht de parkeerwacht ons al naar de auto, hij vroeg: die van de kerst muziek? Ujang had waarschijnlijk de cd al grijs gedraaid en de hele parkeerplaats laten meegenieten toen wij aan het eten waren.

Bij terugkomst in onze villa alvast de koffers gepakt en de kamer betaald zodat we morgenochtend niet al te vroeg hoefden op te staan. Nog even genieten van de laatste avond vakantie!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.