Loading

De Black-out

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Volendam

De Black-out

Wat heb ik lekker geslapen in het grote bed dat voor ons klaar stond gisteren. Symen had vannacht rond 12 uur even de hut verlaten om tot 4 uur wacht te lopen, vannacht duurde de wacht maar 3 uur aangezien de klok een uurtje vooruit ging. Aangezien we vroeg waren gaan slapen ging bij mij rond 8 uur de biologische wekker en kon ik niet meer slapen. Heb daar gebruik van gemaakt en de laatste hoofdstukken van ‘Aan niemand vertellen’ van Simone van der Vlugt gelezen, gisteren bij het zwembad was ik al een heel eind gekomen maar nog niet tot de laatste bladzijde. Wat een spannend boek, in tijden niet zo’n spannende thriller gelezen. Volgens Ans is het een driedelige serie, kan niet wachten tot het volgende deel.

De ochtend verliep lekker rustig, tot even voor 12 toen er een black-out was aan boord van de Volendam. Overal gingen de lichten aan en na enkele seconden nam de noodverlichting het over en waren de gangen beperkt verlicht. In onze hut was het pikken donker, in onze binnenhut was er geen enkel lichtje meer dat brandde en vind dan de deur maar eens. Gelukkig zat m’n telefoon in de oplader en ging daar net het licht van branden, met dat beetje licht vond ik de uitgang van de hut en maakte ik m’n weg naar buiten.

We zaten nog geen vijf minuten in de black-out en de meest bizarre verhalen gingen al ten ronden, het is een beetje als het spelletje bij ‘Ik Hou Van Holland’ waarin een verhaal aan één verhaal wordt verteld en drie personen later is er niets meer over van het oorspronkelijke verhaal. Nu was hier nog helemaal geen oorspronkelijk verhaal dus het waren allemaal broodje aap verhalen. Veel mensen vonden het vreselijk dat de airco en lift het niet meer deden en dat er geen warm eten en drinken geserveerd kon worden. Ik daarentegen vond het veel erger dat het toilet doorspoelen niet meer ging.

Na een uur was het probleem opgelost, alle diesel motoren waren uitgevallen en gelukkig hadden de machinisten alles weer aan de praat gekregen. We hadden helaas wel 22 knopen verloren en door de black-out konden we nu wat minder hard verder varen waardoor we elke uur verlies zouden oplopen en onze aankomsttijd van 8 uur in Singapore niet zouden halen. Meestal is dit niet erg maar wel wanneer het gaat om haven waarom passagiers naar huis gaan en nieuwe weer aan boord komen, vluchten moesten omgeboekt worden aangezien de aankomsttijd geschat werd op 12 uur.

Gelukkig keerde de rust wel weer terug op het schip, iedereen die wat te regelen had ging dit doen en wie een vlucht had na 5 uur of nog 11 dagen aan boord blijft ging verder met genieten van het mooie weer en de goede service.

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.