Loading

Singapore

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Volendam

Singapore

Aan weerszijden van het schip was groen te zien en wat lage bebouwing. Iets wat ik me niet hard voorgesteld bij Singapore, wat ik uit de boeken ken is een stad vol met wolkenkrappers en de meest vreemde gebouwen. Wat verder de rivier op kwamen de wolkenkrabbers in een hoek opdoemen maar nog werd het landschap dat ik zie overheerst door laagbouw en groen, heel veel groen. Singapore lijkt wel gebouwd middenin een jungle.

Door de late aankomst was het lang druk op het schip, ontbijt werd langer door geserveerd en ook waren er nog wat activiteiten gepland om de passagiers bezig te houden. Eerder dan verwacht kon de loopplank uit en konden 926 passagiers hun weg maken naar het vliegveld, de overige 400 gaan vanavond mee door naar Vietnam, Thailand en Hongkong. Op het moment dat het wat rustiger werd op het schip heb ik m’n tas gepakt en ben ik richting Singapore gegaan.

De cruiseterminal in Singapore is redelijk klein, vanaf de loopbrug kom je in een kleine ‘tax free’ omgeving terecht en wanneer je door de douane bent gegaan kom je uit in een gigantisch winkelcentrum. Het winkelcentrum van Soerabaya verbleekte een beetje bij deze. Nog geen kwartier in Singapore en ik was al verdwaald in het winkelcentrum, m’n interesse in de aanwezige winkels was minimaal dus niet snel gezocht naar een uitgang en daarmee ook een uitweg uit het doolhof waar ik me in bevond.

Vanaf de cruiseterminal gaat er een boulevard langs het water en over het water naar Sentosa, een resort eiland dat met de stad word gescheiden door een rivier. Heb de brug gevolgd over de rivier en kwam uit bij verschillende mooie parken en uiteindelijk bij Sentosa. Er werd daar een entree gevraagd van $ 48,-, dat vond ik een beetje veel en via de souvenirwinkel heb ik m’n weg weer gevonden naar de andere kant van de rivier. Thuis bleek dat de $ 48,- was voor de attractieparken en je voor € 1,- al het park op zich kan bezoeken, wie weet de volgende keer. Wat wel opvalt is dat iedereen hier vloeiend Engels spreekt, wel fijn aangezien mijn Maleis, Mandarijns en Tamil nihil is.

Voordat ik weer aan boord ben gegaan nog even heerlijk langs het wat gelopen, het werd al laat en om 3 uur moest al het personeel weer aan boord zijn, redelijk vroeg maar niets aan te doen. Wat wel een leuk gegeven is, sinds 8 december heb ik al een stempel van Indonesië en Singapore in mijn paspoort gekregen. Van de reis in Zuid-Amerika heb ik alleen een stempel van de VS en de Falkland Eilanden over gehouden, hoop dat m’n paspoort nu een beetje gevuld wordt!

De middag en avond was verder gevuld met het inrichten van onze nieuwe hut die we sinds vandaag betrekken. Een grote ruime hut waarin we ons zeker thuis kunnen voelen. Ook hebben we een raam, helaas wordt het uitzicht erg beperkt en zullen er dus weinig ‘walvis updates’ komen vanaf de brug mochten we ze tegen komen. Vanavond ook gelijk de kerstboom opgezet en de hut versiert met wat kleine pakjes uit de heimwee doos, zo voelen we ons helemaal thuis.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.