Loading

Hongkong

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Hong Kong

Hongkong

Hoge wolkenkrabbers en zakenmannen in pak, dat is wat ik me altijd voorstelde bij Hongkong. Nog voordat alle passagiers van boord waren met hun koffers, vandaag krijgen we nieuwe passagiers aan boord voor de kerst en Nieuwjaars cruise, stond ik al buiten gewapend met een kaart klaar om op pad te gaan. Helaas bleek de kaart niet meer zo actueel als ik gehoopt had en al snel stond ik middenin in de stad, voor mijn gevoel, en was ik op een plek welke niet op de kaart stond. Gelukkig kwam ik een aardige man tegen, eigenaar van een Indisch restaurant welke net naar de markt was geweest, en hij wees me een postkantoor om de hoek van waar we stonden want daar was ik naar opzoek, het postkantoor!

Rondom het postkantoor waren veel leuke straatjes en winkeltjes en ook al had ik geen idee waar ik was, behalve dichtbij het postkantoor, ik voelde me helemaal thuis. Onderweg kwam ik een roze vliegend varken tegen, kocht is Chinese kerstkaarten welke ik heb geschreven in een Frans café middenin Hongkong en genoot ik van de drukte. Overal mannen en vrouwen strak in pak, de hoge gebouwen resen ver boven me uit en op straat werd elke taal mogelijk gesproken.

Het was een heerlijke ochtend verdwaalt in Hongkong en ik kwam met lege handen terug, het was me gelukt om op de terugweg het postkantoor weer terug te vinden. Symen kwam ook met lege handen terug van zijn uitje in Hongkong, voor hem was het daarentegen geen goed teken. Symen was voor zijn werk eropuit gestuurd om een computerscherm te kopen, de keuze in Hongkong is enorm maar degene die de brugafdeling had uitgekozen was niet op voorraad en een ander model moest eerst worden doorgesproken of deze wel compatible is.

Het schip was aangelegd naast Harbor City, een enorm winkelcentrum met de meest luxe merken die je kan bedenken. Dit winkelcentrum overtrof de grote van de winkelcentra die we tot nu toe hebben gezien. Even een rondje gelopen, toen bleek dat merken als Zara, Mango, H&M en Converse ook voor Gucci, Chanel en Louis Vuitton prijzen worden verkocht ben ik richting het schip gegaan voor een late lunch wachtend op Symen. Helaas was zijn werkschema weer op het laatste moment aangepast en konden we pas een aantal uur later, dan verwacht, op pad.

Eenmaal op pad hebben we een gezellig restaurant uitgekozen, het Marokkaanse Ra Café, en hebben we daar heerlijk gegeten. Deze heerlijke maaltijd was mede mogelijk gemaakt door Jeroen, Jeroen je had weer heerlijk gekookt! We begonnen met gevulde bladerdeeg, de vulling was spinazie en kaas, het hoofdgerecht bestond uit twee tagine’s, één met gamba’s en groente en de andere met kip en groente. Toetje hebben we overgeslagen aangezien het al rond achten was toen we het hoofdgerecht op hadden, om 8 uur begint in Hongkong een lichtshow en nu we hier toch waren dachten we om die mee te pikken.

Via een internationale koffieverkoper, waar we twee meeneem drankjes kochten, liepen we over de pier richting het schip. We konden de show goed zien vanaf de pier maar waren diep teleurgesteld over dit spektakel. In de jaren 80 en 90 zou dit vast en zeker een hoogtepunt zijn, vast ook het jaar waarin Hongkong met dit licht spektakel in het guinessbook of records kwam, maar nu in 2012 is het spektakel er wel een beetje af. Een beetje teleurgesteld liepen we verder en kwamen we langs de Walk of Face van Hongkong e een enorm jeugdorkest dat kerstliederen speelde ter eren van een speciaal festival dat vanavond plaatsvond. Het was een heerlijke wandeling richting het schip, even er samen uit was echt heerlijk.

In het winkelcentrum nog even een rondje gelopen met Symen, de vraag ‘hebben deze mensen echt zoveel geld’ gaat al een aantal uren door ons hoofd. Misschien zullen de salarissen er ook wel naar zijn maar het blijft ons wel verbazen hoeveel dure merken er hier één winkelcentrum kunnen vullen, en volgens betrouwbare bronnen zijn er nog meer straten en winkelcentra in deze stad die winkels van dezelfde merken huisvesten. Nadat we erachter kwamen dat er niets voor ons bij zat zijn we terug naar de Volendam gegaan en voldaan zijn we gaan slapen. Het was een heerlijke dag in Hongkong!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.