Loading

Halong Bay – Vietnam

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Halong Bay - Vietnam

Halong Bay – Vietnam

Vier dagen geleden lag de ms Volendam ook in de baai van Ha Long, nu is het schip terug met nieuwe passagiers voor nieuwe avonturen. Was vandaag weer de gelukkige om mee te gaan op een tour, dit keer een boottocht door de baai en een bezoek aan één van de grotten die de baai rijk is. Zoals elke tour dag eerst even energie opdoen bij het ontbijt en daarna was het tijd om te gaan stickeren. Had vandaag een late tour, kon niet alleen aan boord ontbijten maar ook lunchen voordat het tijd was om te gaan.

De naam Ha Long, neerdalen draak, stampt uit de tijd van een legende. Om de bewoners van de baai te beschermen tegen indringers zou op bevel van de Jadekeizer een drakenmoeder met haar jongen zijn neergedaald en parels hebben uitgebraakt. Alle parels zouden zijn veranderd in eilanden van jade om samen als een vesting de indringers de weg te versperren. De verklaring van geologen over het ontstaan van de 1969 karsteilanden. Ooit vormden de eilanden een afgezette laag schelpenkalk op de bodem van de oerzee Tethys. Deze bodem is 30-50 miljoen jaar geleden als gevolg van gebergtevorming omhooggekomen. Het proces van erosie, waaraan de karstbergen hun grillige vorm ontlenen, duurt tot op de dag van vandaag voort. Sinds ruim 30.000 jaar geleden de waterspiegel is gestegen rijzen de rosten als eilanden op uit het water.

De boot waarmee ik op pad ging kwam langszij de Volendam, zo hoefde de passagiers niet met de tender naar de pier om daar weer op een boot te stappen. Vorige week was het een ongeorganiseerde chaos geweest met de tour boten, vandaag was de chaos wat georganiseerder en kon mijn groep zo aan boord van onze boot. Aan boord stelde Peter zich aan ons voor ons de gids van vandaag, als eerste zouden we het eiland van Dau Go aandoen. Op het eiland bezochten we de 140 meter lange Dong Thien Cung grot. De stalactieten en stalagmieten zijn enorm, prachtig en het geheel wordt nog dramatischer door de verlichting in de grot. Zeker drie kwartier hebben we in de grot gedwaald en genoten van al dat moois. Via de vele souvenirwinkels aan het einde van de route hebben we onze weg terug gevonden naar de boot.

Een twee uur durende boottocht bracht ons terug naar het schip, via prachtige karstgebergten, drijvende dorpen en prachtig natuur schoon. Toch moet ik zeggen dat Ha Long Baai lang niet zo dramatisch en romantisch was dan ik me had voorgesteld. Dit zou kunnen door het feit dat Symen niet mee kon op deze boottocht, maar ook voortkomen uit het feit dat er een erg mist hing vandaag. Door de mist was het uitzicht stukken minder dan wat je ziet op tv en de bekende plaatjes. Toch had het iets speciaals en heb ik erg genoten van de pracht en praal dat langs ons kwam.

Tegen de tijd dat we terug kwamen was de zon al achter de horizon aan het zakken en begon het al aardig donker te worden. Op het moment dat Symen en ik bij het zwembad lekker zaten te eten konden we niets meer zien van de baai. We vertrokken vandaag later dan gepland want we wachtte op de tour uit Hanoi, deze tour omvat een totaal van 7 á 8 uur in de bus, en we miste vier passagiers. De passagiers hadden zo’n vertraging dat er is besloten om niet op hen te wachten, weer een wijze les voor alle cruiseschippassagiers ‘kom altijd op tijd terug want het schip wacht niet op je’. Symen en ik hebben een gezellige avond gehad en kijk erg uit naar morgen, China!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.