Loading

Phu My – Vietnam, Vietnamese koken

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Phu My Vietnam

Phu My – Vietnam, Vietnamese koken

Een keukenprinses ben ik niet maar ik zou wel graag wat meer willen koken of wat creatiever zijn in de keuken, al vind Symen dat ik ontzettend creatief ben met de inhoud van de keukenkastjes. Vanwege de creatieve reden had ik me voor vandaag opgegeven voor een Vietnamese kookles en ik was ingeloot om samen met 29 gasten te gaan koken in hartje Saigon.

De reis begon met de rit naar Saigon, de gids sprak weinig in de bus en ik nam die gelegenheid aan om te beginnen in een nieuw boek. Steeds dichter bij Saigon werd het drukker en opeens stonden we in hartje HCMC en waren we klaar om boodschappen te doen voor de lunch. We waren niet gestopt voor de Vietnamese supermarkt maar voor een markt waar alles verkocht werd van schoenen tot groenten en van souvenirs tot verse vis. Het was een hele belevenis in de markt, zoveel te zien, ruiken en proeven. Overal waren kleine eettentjes verborgen tussen de kraampjes met alle waar die je maar kan bedenken. Had uren kunnen verdwalen in deze markt, helaas moesten we na een half uur de markt weer verlaten met de producten die we net hadden gekocht voor de lunch.

In het Majestic Hotel was een mooie ruimte ingericht met een demonstratie keuken, jammer genoeg niet genoeg ruimte voor de gasten om te koken en de kookles werd meer een demonstratie maar desalniettemin was het een ontzettend gezellige middag met leuke gasten, een gezellige gids die de demonstaties leidde en uiteindelijk werd er een overheerlijke lunch geserveerd. We werden verwend met drankjes, kipsalade, loempia’s, een noodle schotel, gebakken rijst met zeevruchten en als toetje vers fruit. Een heerlijke lunch waar we geen genoeg van konden krijgen, helaas komt er aan alle leuke dingen een einde en was het veel te vroeg tijd om weer richting het schip te gaan.

De busreis ging erg langzaam, vanwege het lange weekend verlieten veel mensen HCMC aan het einde van de dag en duurde het de bus een lange tijd om de stad uit te komen. Dit gaf mij de tijd om af te reizen na Frankrijk met de dames van de Dinsdagvrouwen, ben Dinsdagvrouwen van Monika Peetz aan het lezen en het is zeker een aanrader. Uiteindelijk kwam de bus aan bij de boot en stond Symen al op me te wachten, we hebben samen over het marktje gelopen op de kade maar er was weinig te halen waardoor we gauw naar binnen gingen en afscheid namen van Vietnam. Verwacht dat het nog wel even zou duren voor ik weer voet zet in dit land, maar de ANWB wereldreisgids ligt al klaar!

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.