Loading

Sihanoukville – Cambodja

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Sihanoukville

Sihanoukville – Cambodja

Sihanoukville, thuis voor Cambodja’s nationale biermerk Angkor en vandaag ook de aanlegplaats van de MS Volendam. Kon ik nog even voor het nieuwe jaar begint een nieuw landje bezoeken voor op m’n ‘landen bezocht in 2012’ lijstje. Had me voor vandaag niet opgegeven voor een tour en besloot met de shuttlebus naar het stadscentrum te gaan om te zien wat daar te ontdekken was.

De rijen voor de shuttlebus waren eigenlijk de hele ochtend enorm lang, er werden zelfs extra stoelen en paraplu’s buitengezet om de wachtende gasten te beschermen tegen de felle zon. Na de lunch begonnen de rijen wat te krimpen en vond ik een plaatje in één van de bussen. Wat we zagen vanuit de bus was vooral drukte en heel veel mensen buiten, ook bij de bushalte was het erg druk. Volgens de chauffeur kwam dit door oud & nieuw en groot aantal toeristen op het moment Sihanoukville bezoekt. Bij de bushalte stond John te wachten, de passagiersdokter van het schip, en hij was opzoek naar iemand om een tuktuk mee te delen naar het strand. Dat klonk als een heel goed plan en al snel werden wij gevonden door een tuktuk chauffeur. Het ging er fel aan toe tijdens de onderhandelingen maar uiteindelijk zaten we bij deze man in de tuktuk richting het strand.

Het strand was het echt prachtig, veel restaurants en barretjes boden strandstoelen aan en vaak waren deze gratis wanneer je een drankje of wat te eten afnam. Ver in een hoekje, waar het wat rustiger was, vonden we een lekkere plek in de schaduw waar we konden genieten van het heerlijk warme water en de warmte van de zon. Een heerlijke plek om de laatste dag van het jaar door te brengen. We bestelde een biertje en wat te drinken, de pizza die we geserveerd kregen was één van de beste pizza’s die ik in tijden heb gehad. Het was heerlijk te vertoeven zo op het strand. Terwijl we daar zaten kregen we aanbiedingen voor massages, ontharing, manicure en pedicure en uitnodigingen voor feestje die avond en speciale diner aanbiedingen. Het viel erg op dat weinig van de strandtenten werden gerund door Colombianen maar voornamelijk door mensen met een Europees en Noord-Amerikaans uiterlijk.

Zowel John als Symen en ik zouden vanavond een tafel hosten in de dining room en tegen een uurtje of half 5 was het tijd om terug te gaan naar de Volendam. Onze tuktuk chauffeur was nergens te vinden, we hadden met hem afgesproken ons tegen half 5 weer op te pikken. Uiteindelijk vonden we iemand anders die ons wel een ritje naar de bus kon geven, de bus stond al klaar toen we aankwamen en voor we het wisten waren we onderweg.

Aan boord gelijk even douche en omkleden in het nette kloffie. Daar gingen jut en jul op pad naar de tafel die we gingen hosten, we zaten vanavond aan een tafel met twee stellen uit de Verenigde Staten. Het was een gezellige avond en we hebben heerlijk gegeten op deze speciale avond. Helaas kwam voor Symen het einde van de avond veel sneller dan we hadden gewild, hij was vanavond ingeloot om vanaf kwart voor 12 te werken en dat betekende voor ons geen Oud & Nieuw samen. Gelukkig had ik afgesproken met een aantal mensen in de bar en heb ik een heerlijke avond gehad met hen. Het was erg gezellig en heb in tijden niet zo lekker gedanst.

Tegen half 2 nog even met thuis gebeld, ze alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst en vertelt hoe mijn dag eruit zag. Het was heerlijk om even de stemmen van thuis weer te horen, mis thuis toch wel op deze dagen! Net de telefoon ophangend viel ik in slaap en kreeg ik rond half 5 de Nieuwjaars zoen waar ik zo op had gehoopt rond middennacht. Gelukkig nieuwjaar iedereen, Liefs vanaf de MS Volendam.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.