Loading

Bangkok – Thailand

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Bangkok

Bangkok – Thailand

Met Oud & Nieuw stond Symen op de brug om de fluit 30 seconden te laten luiden op het moment dat 2013 zijn intreden deed, terwijl ik uitbundig stond te dansen met een decoratief glas champagne in m’n hand. Als bedankje van zijn collega’s liepen zij vandaag Symen zijn middagwacht zodat wij samen op tour konden naar Bangkok.

Het was vroeg vanochtend voor Symen, hij liep eerst nog de 00-04 wacht waarna hij vlug zijn bedje in kroop om weer op te staan om 07:30, zodat we samen om 08:30 in de bus naar Bangkok konden stappen. Ondanks het korte nachtje hield Symen zich goed in de bus, hij is een paar keertjes ingedut maar kwam fris en fruitig aan in Bangkok.

Om bij de eerste stop, de bloemenmarkt, te komen moesten we de stad doorkruisen en kregen we al veel van de bezienswaardigheden te zien die Bangkok rijk is, helaas kunnen we de meeste alleen vanuit de bus bekijken omdat er gewoon genoeg te weinig tijd is om alles te bekijken in 1 dag. De bloemenmarkt was wel erg mooi, maar de aangeprezen orchideeën waren waarschijnlijk allemaal al verkocht voordat wij er langs kwamen. In het tempo dat wij er doorheen liepen zagen we alleen de orchideeen die we aangeboden kregen in de bus, die de gids voor iedereen gekocht had. Was wel een leuk gebaar, maar hoe hou je die mooi tijdens een hele dag in de bus? De oplossing was al snel gevonden want we hadden een klein flesje water, dit flesje met bron water bleek de perfecte vaas voor onze bloemetjes.

De lunch van de tour werd verzorgt in een groot hotel in het centrum van Bangkok, de lunch was echt heerlijk met verschillende lokale specialiteiten maar ook voor de wat minder avontuurlijke magen was er genoeg keus.

Na de lunch iedereen weer de bus in op weg naar het Royal Palace, oftewel het koninklijke paleis. Hier aangekomen bleek de drukte zo inmens dat de groep bij elkaar houden al bij voorbaat onmogelijk bleek. Één van de regels in het paleis is dat je je schouders en benen bedekt moet hebben, voor mannen een lange broek tot over de enkels en voor vrouwen mocht een lange rok ook. Dit was ook duidelijk van te voren aangegeven en stond zelfs op de tour tickets, maar ja, er zijn altijd toch wel de helft van de mensen die dat niet zo precies nemen want het is toch wel warm. De tour organisatie was hier al wel een beetje op bedacht en had allemaal shirts en jogging broeken klaar liggen, voor ons was het wel grappig want deze kleding stukken hadden niet de meest modieuze patronen erop gedrukt, we hoopten maar dat die mensen van vrolijke kleurtjes en olifantjes hielden want meer keuze was er niet.

Toen we eenmaal het paleis binnen gingen en door de kleding controle kwamen bleken we al bijna de helft van de tijd verbruikt te hebben die we voor het paleis hadden, en dan hadden we nog niks gezien, daardoor kregen we ook geen tijd om ansichtkaarten te kopen, of souvenir boekjes die we sparen. Maar niet getreurd, Symen en ik waren al een plannetje aan het uitbroeden waar jullie straks wel meer over zullen lezen. Binnen in het paleis was alles echt prachtig en prima onderhouden, we gingen er met een sneltrein vaart doorheen en door de drukte konden we de helft van wat onze gids had te vertellen niet eens verstaan, laat staan de groep bij elkaar houden, welke één van onze taken is als tourescort. Ondertussen nog wel wat foto’s kunnen maken. De hoofd attractie van het paleis is een boeddha die in z’n geheel uit 1 stuk Jade gemaakt is, deze boeddha wordt ook aangekleed naar de periode van het jaar, in de winter heeft ie bijvoorbeeld een jasje aan, niet dat ie het koud krijgt met gemiddeld 35 graden in de winter maar toch. Om de tempel naar binnen te mogen waar de boeddha zich bevond, moesten we de schoenen en sokken uitdoen en onze hoedjes af, eenmaal binnen kwamen we er achter dat iedereen zich wel aan deze regels hield, want het stonk me toch naar zweet voeten, het was bijna niet te harden dus wij snel weer naar buiten, wel nadat we even de boeddha hadden bekeken. Na de boeddha gingen we alweer richting de uitgang, en omdat de groep zich zo langzaam bewoog en het al wat rustiger was, kon ik dit wel in mijn eentje aan, dus Symen kreeg een speciaal project in z’n schoenen geschoven, hij moest op zoek naar kaartjes. We hadden kaartjes gespot net voordat we door de ticket controle moesten, dus Symen ging hiernaartoe, eerst moest hij wel aan het zicht van onze gids ontsnappen, dat lukte redelijk makkelijk want hij sloot zich gewoon bij een passerende groep aan, en liep daarna versneld door de uitgang en weer door de ingang naar binnen opzoek naar de kaartjes winkel, hij in alle haast 20 willekeurige kaartjes gekocht en weer terug tegen de toeristen stroom in door de ingang weer richting de uitgang waar wij toen aankwamen lopen, missie geslaagd.

Uiteindelijk hadden we iedereen bij de uitgang verzameld, toen bleek dus de grootste opgave om iedereen via het toilet, uit de geleende kleding, een erg drukke weg oversteken en dan de bus zien te vinden die niet precies op dezelfde plek stond als waar die ons had afgezet. Na ongeveer 20 minuten zoeken en verzamelen van passagiers hadden we iedereen en gingen we op weg naar een juwelier en souvenirwinkel waar elke tour langs gaat, zodat de gids zijn commissie kan opstrijken, we hebben hier nog een paar laatste souvenirs voor het thuisfront ingeslagen en nog een klein presentje voor het Shorex team aan boord, om ze te bedanken voor alle mooie tours die ze ons gegeven hadden.

De terug rit in de bus was een rustige, het was ondertussen al donker geworden en bijna de hele bus lag lekker te slapen totdat we weer rond 19:30 bij het schip aankwamen. Al met al een geslaagde dag, onze Cabin Steward kwam daarna nog even een heerlijke 3 gangen maaltijd in onze hut bezorgen omdat we het personeelsdiner net gemist hadden.

 

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.