Loading

Pella

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Pella

Pella

Een beetje Nederland in Mid-West Amerika, dat is Pella. In 1843 een groep van 800 kolonisten, onder leiding van dominee H.P. Scholte, settelde zich in Marion County en stichtte het dorpje Pella. Nog niet zo lang geleden mocht je alleen in Pella werken wanneer je oorsprong in Nederland lag. Nu is dat wat anders, en dat hebben we ondervonden.

Voordat we op ontdekkingstocht gingen Pella eerst heerlijk gepicknickt bij de dam in Red Rock Park. Vandaag was het een prachtige dag en we hebben heerlijk de schaduw onze broodjes opgegeten. Jillian maakte met diverse kampeergasten een praatje en ze nodigde zichzelf bij diverse kampeerders uit om op de camping stoelen te picknicken. Zo leuk om te zien dat zo’n klein mens met iedereen een praatje maakt. Nadat ze genoeg had van het kletsen maakte we rechtsomkeer naar de auto, richting Pella.

Pella heeft een grote variëteit aan miniatuur molens, geen idee waarom er niet is gekozen voor een grotere variant welke ook werk kan verrichten. In één van de molens is de plaatselijke VVV gevestigd, daar even een praatje gemaakt met de dame achter de balie. Ze was erg enthousiast over Pella, maar kon ons helaas weinig vertellen over de geschiedenis van het dorp. Ook bij het plaatselijke museum vingen we bot, om meer over de geschiedenis van het dorp te weten te komen moesten we de tijdlijn maar bekijken. Helaas wist de dame ook niet waarom Pella ‘a touch of Holland’ wordt genoemd en niet ‘a touch of The Netherlands’, de familienamen hier zijn allemaal Van Der … en …ma en dit is niet veel voorkomend in Holland maar meer in Friesland. De dame kon ons de antwoorden op deze vragen niet geven aangezien ze geen Nederlandse achtergrond heeft, iemand met een Nederlandse achtergrond zou ons verder kunnen helpen. Wat blijkt, ik heb een Nederlandse achtergrond maar helaas wist ik het antwoord ook niet.

Het was een heerlijke middag, we liepen langs de Amsterdamse grachten, hebben de molen bezichtigd en zijn langs het park gelopen. Het was een heerlijke middag welke eindigde met ijsjes en milkshakes, wat wilde wij dames nog meer? Niet hoeven koken en afwassen! Met de hele familie en Erin haar vriend Taylor gingen we uiteten bij een lokaal restaurant. De maaltijd bestond uit een bord vullende Iowa schnitzel en een heerlijke hoppig biertje. Gezellig met de gehele familie aan tafel en thuis nog even lekker na zitten. De dagen worden hier gevuld met lekker eten, samen zijn en vijf jaar bijpraten, in twee woorden samengevat ‘puur genieten’!

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.