Loading

Cruise pauze | Dag 43, bestemming bekend!

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Cruise pauze | Dag 43, bestemming bekend!

Wachten.

Ongeduld.

Angstig.

 

Ik ben zo’n persoon die ongeduldig kan worden wanneer ik niet weet wat er gaat gebeuren, soms zelfs tot het vervelende toe. Heb je me de hele dag lekker gemaakt met huisgemaakte pasta en komt er tijdens etenstijd slappe patat op tafel dan kan ik daar aardig van van de rel raken. In dat opzicht ben ik alles behalve flexibel. Al hoewel, tijdens reizen maakt het eigenlijk helemaal niet uit of we links of rechts gaan. Een andere ‘mindset’ lijkt dan wel de overhand te nemen en de zekerheden kunnen wat makkelijker uit handen gegeven worden. Mogelijk door de zekerheid dat het toch wel goed gaat komen en het avontuur ook wat waard is!

 

De afgelopen weken waren eigenlijk niet echt afzien, wel goed te doen wanneer je het mij vraagt. We zijn hier samen, thuis gaat eigenlijk alles met iedereen goed en er word hier aan boord heel goed voor ons gezorgd. Toch brak zo nu en dan het wachten me op, wat resulteert in ongeduldigheid en zo nu en dan een angstig gevoel. Het uitstellen van de datum van thuiskomst brengt onzekerheid met zich mee, en met het verzetten van de terugreis toch wel de vraag of ik ooit nog wel eens naar huis kan vliegen met de huidige omstandigheden en de enorme waslijst met nieuwe regels.

 

Weet je wat er bij dit alles nog wel eens een schepje bovenop doet? De geruchten die ten ronde gaan. Verhalen of schepen die uit dienst worden gehaald of schepen die volledig bezet blijven zodat ze gelijk kunnen starten wanneer het cruise seizoen weer tot geopend word genoemd. En dan de bestemmingen … vorige week gingen we naar Azië, de dag erna naar Europa en vanmorgen zouden we nog langs zij in Curaçao, oh en er zou crew uit India aan boord komen zodat we die naar huis kunnen brengen! Verwarring, soms lijkt het wel alsof mensen geprikkeld worden om extra onrust te zaaien in tijden van onzekerheid. Soms vraag je je wel eens af waar alle verhalen hun oorsprong vinden …

 

Ping ping ping … het sein dat de Kaptein ons vanaf de brug een update brengt van de gang van zaken. De afgelopen weken is fase 1 van de repatriëring voor crew in gang gezet en die schepen zijn vertrokken naar hun bestemmingen, helaas konden wij daar niet aan deel nemen. Hoeveel dagen er overheen zouden gaan om fase 2 te starten was voor ons een vraag … voor de Kaptein blijkbaar een weet. Fase 2 start namelijk nu! Van de week hebben we alle Amerikaanse en Canadese crew naar de Emerald Princess gebracht waar ze wachten op het goede bericht dat ze naar huis kunnen terugkeren. Dat was voor ons wel het signaal dat er iets te gebeuren stond, maar wat … De Kaptein kwam met het verlossende woord dat de Rotterdam en Zuiderdam richting Azië zullen vertrekken, en wij richting Rotterdam! We hadden ons geen beter nieuws kunnen wensen, het is bijna een wonder dat het allemaal zo is gelopen en wij zijn uitgekozen om in Nederland deze cruise pauze af te wachten.

 

Overmorgen brengen we 250 crew naar de Rotterdam en 11 naar de Caribbean Princess, met de tender. Het word een hele operatie om iedereen veilig naar het schip te brengen die ze thuis gaan brengen. Donderdag zullen er 429 bemanningsleden per tender naar de Zuiderdam verhuizen die via het zuiden van Afrika naar Azië zal afreizen. Wij zullen van deze, en nog een aantal schepen, Europese bemanningsleden aan boord nemen, vooralsnog zijn dat er rond de 55. Wat zal het hier stil worden, heel stil. En dan komt de realisatie dat dit nog wel even kan duren.

 

Verwacht ons niet volgende week thuis, dat kan nog wel even duren … Onze berekeningen zeggen dat wanneer we economisch varen de reis naar Europa tussen de 17 en 24 dagen in beslag gaat nemen. Het kan ook langer of korter duren, dat hangt allemaal af van de recente berekeningen die horen bij het ‘economisch varen’ beleid. Het is belangrijk dat we we nu de brandstof kosten drukken en daar hoort langzaam varen bij. Zo kunnen we de zee nog even goed in ons opnemen, mochten we haar een tijdje niet zien!

 

Blijdschap.

Dankbaarheid.

Rust.

 

 

 

  • Even ter notitie, dit is mijn persoonlijke ervaring en mening. Dit is niet de mening van Holland America Line. Wil je meer weten over hoe zij omgaan met de situatie? Neem dan even een kijkje op hun Facebook-pagina of website.
LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.