Loading

Chicago | Southern Gothic

Where do you want to travel?

Your journey will lead you to famous domestic and foreign beauty spots.

Chicago | Southern Gothic

Er zijn twee verschillende soorten reizigers, degene die voor kwantiteit gaan en degene die een voorkeur hebben voor kwaliteit! Ik ben van de laatste categorie. Gaan, gaan, gaan zal ik een paar dagen kunnen waarderen maar daarna verlang ik wel naar dagen op een lager tempo. M’n bezoek aan Chicago is ook van het soort kwaliteit voor kwantiteit. Arden en ik hebben een heerlijke ochtend gehad welke eindigde bij de Mexicaan om de hoek met heerlijk eten en verse margarita’s. Precies zoals ik graag nieuwe plekken ontdek! De middag was van hetzelfde tempo, voorbereidend op de avond die komen ging!

 

Vanavond zijn we naar een theatervoorstelling geweest. Windy City Playhouse heeft in hun theater een huis gebouwd met een woonkamer, eetkamer, keuken, toilet, achtertuin en voortuin. Het is 30 juni 1961 rond zeven uur s’avonds in Georgia. Op deze dag nodigen Beau en Ellie Coutier je uit om de verjaardag van Suzanne Wellington te vieren. Op de verjaardag komen naast Beau, Ellie en Suzanne vijf andere gasten waaronder Suzanne haar man. Tijdens de avond kom je achter de diverse relaties en verhaallijnen tussen de verschillende karakters. Wanneer het verhaal zich alleen afspeelt tussen Beau en Ellie is deze nog duidelijk te begrijpen vanuit elke hoek in het huis. Later verspreid het verhaal zich door alle ruimtes met alle personages en is aan het aan de dertig bezoekers om te kiezen waar zij willen gaan zitten en welke verhaallijnen zij willen volgen! Alle ruimtes zijn voor iedereen toegankelijk, er wordt alleen van de bezoekers gevraagd om je alleen aan de zijkant van de ruimtes te begeven zodat de acteurs de vrijheid hebben om in de ruimtes te bewegen zoals het script aangeeft. Wisselen van ruimte kan ter alle tijd, zo hou je de avond interessant!

 

Wat een bijzondere voorstelling en avond! Het is onmogelijk om alle verhaallijnen te volgen, opeens moet je kiezen welke personages je gaat volgen. Het verhaal is indrukwekkend, welke kant je ook kiest, en liet mij op sommige momenten wel even met een open mond zitten. In 1961 ging het er net even anders aantoe dan nu, of is dat wel zo? Heb zo ontzettend genoten van deze avond en kan iedereen aanraden om naar deze of een vergelijkbare voorstelling te gaan. Theater zoals deze heb ik nog nooit eerder gezien.

 

Arden en ik sloten de avond af bij Fatpour, een bar om de hoek van het theater. Onder het genot van een lekker biertje en pizza besproken we de avond en vertelde we iedereen die langs kwam over de geweldige voorstelling die om de hoek word opgevoerd. Het is zeker de moeite waard!

 

 

 

Favoriete adresje voor Mexicaans en Margarita’s.

Flacos Tacos

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Bij Flacos Tacos bestel je je eten en drankjes aan de bar en neemt daarna plaats aan één van de tafeltjes. Het is geen echt restaurant, maar het eten is het lekker! De Margarita’s zijn ook ontzettend goed en zorgen ervoor dat het net wat luxer lijkt dan het is.

 

Favoriete adresje voor Theater.

‘Southern Gothic’ in de Windy City Playhouse

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Wat een prachtige voorstelling! Lees hierboven meer over mijn ervaring bij Southern Gothic.

 

Favoriete adresje voor Eten & Drinken.

Fatpour

2206 S Indiana

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Perfecte buurtkroeg met goed eten en lekkere biertjes!

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.