Loading

Chicago | Icecream bij -10°C

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Hier vind je mijn reiservaringen welke jouw de benodigde inspiratie kunnen bieden.

Chicago | Icecream bij -10°C

Afgelopen zomer voer Symen op de Koningsdam in Noord Europa. Op één van de cruises ontmoette wij Shivalee en haar schoonfamilie. Zij besloten elkaar te ontmoeten in het midden tussen India en de VS. Shivalee en haar man wonen in Michigan en vandaag besloot zij de trip naar Chicago te maken om onze tijd aan boord nog eens over te doen.

 

Bij een drukke dag hoort een goed ontbijt! Arden en ik hebben vanmorgen bij Johnnies ontbeten, de diner waar alle politieagenten van Chicago komen. Wil je weten wat een goede diner is, check dan of de lokale politie daar zit! Zo ja, stap dan zeker naar binnen. En dat hebben wij vanmorgen ook gedaan. Koffie, of thee, eieren en bacon voor ontbijt. Zo Amerikaans, en zo lekker! Een ontbijt dat je zeker niet elke dag moet nemen, niet goed voor de lijn! Maar zo nu en dan is het gewoon heerlijk om op z’n Amerikaans te ontbijten inplaats van met yoghurt en fruit.

 

De middag met Shivalee was ontzettend gezellig. We begonnen met een lunch bij ‘The Chicago Diner’, een restaurant waar ze ‘Meat Free since ’83’ zijn. Gelukkig hebben ze ook gerechten zonder ‘vleesloos vlees’. Het is wel goed om te weten waar je bent, want het kan een grote teleurstelling zijn wanneer je ‘Meatloaf’ bestelt en je er later achterkomt dat het geen vlees in zit. De rit naar en vanaf de diner naar het centrum gaf mij een goed idee van de stad. Chicago is een geweldige stad!

 

Het centrum is niet alleen bedrijven, hier zitten ook winkels, restaurants en er zijn diverse appartement complexen. Niet alleen kantoren en dat maakt een ‘downtown’ ook gelijk anders dan de ‘downtowns’ waar alleen maar bedrijven gevestigd zijn. We hebben heerlijk geslenterd door de stad, ijs gegeten bij ‘Chirardelli’ en gekletst tot onze kaken er pijn van deden. Jammer genoeg komt aan alles een eind. Shivalee en ik namen afscheid van elkaar en zij ging terug naar Michigan en ik naar m’n logeeradres.

 

We hebben heerlijke sushi gegeten vanavond, daar hoef je dus niet voor naar Japan … al heb ik in Florida ook al erg goede sushi gegeten. Sushi en ‘John Wick’, de perfecte combinatie voor een geslaagde avond!

 

 

 

Favoriete adresje voor … ontbijt!

Johnnies Snack Shop

160 N Halsted Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Het adres voor een echt Amerikaans ontbijt in een Amerikaanse diner waar alle politie agenten komen!

 

Favoriete adresje voor … Vegan & Vegetarisch!

The Chicago Diner

Logan Square, 2333 N Milwaukee Ave

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

‘Meat Free since ’83’. Geen stoffig of geitenwollen sokken gehalte! Dit hippe restaurant is helemaal ingesteld op Vegan en Vegetarisch eten. De bar heeft een goede selectie dranken en bier, het menu is erg groot. Laat je alleen niet in het ootje nemen door de ‘Chicken Faijtas’, want er zit geen kip in dit Mexicaanse gerecht. De sfeer is hip en de muziek past daar precies bij. Zeker een aanrader.

 

Favoriete adresje voor … ijs en chocolade!

Ghirardelli

730 S. Clark Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Zelfs bij -10°C smaakt chocolade en ijs van Ghirardelli!

 

Favoriete adresje voor … sushi!

Umai

730 S. Clark Street

Chicago, Illinois

Verenigde Staten

 

Ook buiten Japan kan je goede sushi krijgen. Dit is één van de beste adressen in Chicago.

Tags

LEAVE A COMMENT

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.